Εκλογές στην Τουρκία: Nίκη στον δεύτερο γύρο υπόσχεται o Κιλιτσντάρογλου – «Μπλοκάρετε την βούληση του λαού»

Την νίκη «στον δεύτερο γύρο» των προεδρικών εκλογών υποσχέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα(15/5) στους υποστηρικτές του ο υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να επικρατήσει όπως επιδίωκε στην χθεσινή αναμέτρηση.

Ο Κιλιτσντάρογλου απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του έχοντας πλάι του αρκετά άλλα στελέχη της συμμαχίας των έξι παρατάξεων της οποίας είναι υποψήφιος και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προσπάθεια κωλυσιεργίας με συνεχείς ενστάσεις τονίζοντας ότι δεν θα αποτραπεί το αποτέλεσμα με αυτή την τακτική.

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο 74χρονος υποψήφιος για την προεδρία έμεινε στην γραμμή που ακολουθεί εδώ και μερικές ώρες η πλευρά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως η συμμαχία των κομμάτων που στηρίζουν τον Ερντογάν, εμποδίζει την καταμέτρηση ψήφων σε περιοχές που υπερέχει η «Συμμαχία του Έθνους» με επαναλαμβανόμενες ενστάσεις.

«Αγαπητέ μου λαέ, μπλόκαραν το σύστημα με επαναλαμβανόμενες ενστάσεις στις κάλπες που έχουμε πάρει πολλές ψήφους. Για παράδειγμα υπάρχουν ενστάσεις σε 300 κάλπες στην Άγκυρα και σε 783 στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν κάλπες στις οποίες έγιναν έξι φορές ένσταση και σε άλλες 11 φορές. Αυτή είναι η βούληση του τουρκικού λαού. Δεν μπορεί να το αποτρέψει με ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό το ζήτημα είναι σοβαρό αφήστε τις ψήφους να περάσουν και το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο το συντομότερο δυνατόν. Μην φοβάστε τη βούληση του λαού. Επίσης καλώ το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε συγκεκριμένα.

Και στην συνέχεια επισήμανε ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα», καλώντας τους οπαδούς του να μην εγκαταλείψουν τα εκλογικά κέντρα και τα εκλογικά τμήματα.

«Είμαστε εδώ μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος», είπε τέλος ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ