Δρούγος στον Realfm 97,8: Η Ρωσία απέτυχε σε πολλά μέτωπα – Το σημείο που προκαλεί ανησυχία

Ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “βλέπω σε 4 άξονες την πορεία του πολέμου και σε έναν πέμπτο που πρώτη φορά θα πω σήμερα δημόσια που έρχεται να διαμορφώσει την περαιτέρω επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία“.

“Να πούμε πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις. Βρίσκονται στο Κίεβο, όπου η ανησυχία μου είναι πολύ μεγάλη γιατί οι επερχόμενες ρωσικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν το τελευταίο διήμερο – γιατί είχαν πολύ μεγάλες αποτυχίες και σε θέματα πληροφοριών και σε θέματα έλλειψης υποστήριξης διοικητικής μέριμνας – φτάνουν αυτή τη στιγμή σε προάστια του Κιέβου, που είναι γύρω στα 20 με 29 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουν σε σύγκρουση με ισχυρές ουκρανικές δυνάμεις αντίστασης σε πόλεμο αστικής ζώνης, που είναι πολύ καλά οργανωμένοι οι Ουκρανοί. Ήμουν το 2-16 στην Ουκρανία και είχα δει πώς είχαν προετοιμαστεί για τέτοια σενάρια οι Ουκρανοί μετά τις αποτυχίες του 2014 όπου έχασαν στο Ντονμπάς, έχασαν την Κριμαία χωρίς μάχη” περιέγραψε.

“Τις επόμενες 48 με 72 ώρες θα εξαπολυθεί νέα επίθεση και από το δυτικό Κίεβο και από άλλες περιοχές τα βόρεια” πρόσθεσε.

“Στο θέμα του Χαρκόβου, στον βορειανατολικό άξονα, τα πράγματα χθες με ανησύχησαν πολύ γιατί χρησιμοποιούν όπλα που ξεφεύγουν του συμβατικού επιπέδου. Αναφέρομαι σε όσα διαβάσατε για θερμοβαρική βόμβα, δηλαδή βόμβα που προκαλεί τεράστιες θερμοκρασίες. Επικοινωνώ με την Ουκρανία, αλλά έχω πρόβλημα στις επικοινωνίες με το Χάρκοβο, αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί κυρίως και από τους Πολωνούς στρατιωτικούς που είναι αρκετά κοντά στα σύνορα. Χθες είχαμε μαζικές επιθέσεις, κυρίως κατά αμάχων, επιβεβαιώνεται και από τα όσα μεταδίδουν τα κανάλια αλλά και από τα social media, αλλά συγχρόνως αυτή η βόμβα είναι κάτω από τα πυρηνικά αλλά σαφώς πάνω από τα συμβατικά όπλα. Είναι από τις χειρότερες βόμβες” τόνισε.

“Στον άξονα του Ντονμπάς θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη δράση, γιατί μετά τις αναγνωρίσεις των ανδρείκελων που έκανε ο Πούτιν στο Ντονέσκ και το Λουγκάνσκ, βλέπω ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί. Γίνονται μάχες σε γραμμή επαφής, δεν έχουν προχωρήσει σχεδόν καθόλου οι Ρώσοι” σημείωσε ο κ. Δρούγος.

“Το σημείο που με ανησυχεί και το λέω πρώτη φορά δημόσια – μπορεί να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ- είναι ότι Ρώσοι και Λευκορώσοι προετοιμάζουν πρόσθετη γραμμή προέλασης μέσα από την Λευκορωσία στη δυτική Ουκρανία. Ετοιμάζεται και λευκορωσικό στρατιωτικό δυναμικό να περάσει μέσα, αυτό εφάπτεται με την γραμμή με την Πολωνία, αν δείτε τις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές, βρετανικές, ολλανδικές και άλλες δυνάμεις εκεί δεν ξέρουμε πώς μπορούν να κινηθούν τα πράγματα. Ένα μεθοριακό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις. Βλέπω ότι προετοιμάζεται στη δυτική Ουκρανία μια περιοχή που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ένας πέμπτος άξονας” επεσήμανε.

“Δεν βλέπω επιτυχίες στις μέχρι στιγμής ενέργειες της Ρωσίας. Έχει αποτύχει σε πολλά μέτωπα, αρχίζει να χτυπά δυνατά και ενισχύει τις δυνάμεις της” συμπλήρωσε. “Θα γίνουν μάχες τύπου Τσετσενίας. Είναι ισχυρή η αντίσταση” διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ