Διπλωματικό θρίλερ Ελλάδας – Αλβανίας: Ακραία πρόκληση με την σύλληψη του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Δραματικές διπλωματικές εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας με αφορμή την πρωτοφανή ακραία πρόκληση των αλβανικών αρχών, που προχώρησαν σε σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου.

Αλβανία: «Ο Ράμα τον κυνηγάει γιατί έχουν ανέβει τα ποσοστά του» – Σφοδρές αντιδράσεις για τη σύλληψη Μπελέρη

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πρωτοφανής πρόκληση της αλβανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα, με αφορμή την σύλληψη λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Διονύση – Φρέντη Μπελέρη.

Αλβανοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας – Όλο το παρασκήνιο

Όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές πριν λίγο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας, είχε ενημερώσει για το ζήτημα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο Φρέντης Μπελέρης συνελήφθη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα έξω από ταχυφαγείο στην παραλία της Χειμάρρας, μαζί με ακόμη δύο Έλληνες. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αλβανική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή τους έπειτα από καταγγελίες για εξαγορά ψήφων εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr όταν η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα προχώρησε στο διάβημα προς το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Αλβανοί δήλωσαν άγνοια για το συμβάν λέγοντας πώς θα το ερευνήσουν.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι απάντησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο τηλεφώνημα του Νίκου Δένδια. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Έντι Ράμα είχε στοχοποιήσει τον Φρέντη Μπελέρη.

 

Οι πληροφορίες που πριν από λίγο είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος διαψεύδονται από διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το enikos.gr. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο Έλληνες που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της σύλληψης.

Ο Φρέντης Μπελέρης προ ολίγων ημερών είχε πραγματοποιήσει μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Για σήμερα στις 18:30 ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντη Μπελέρη στην Χειμάρρα. Μάλιστα τα προγνωστικά τον δίνουν φαβορί να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Αλβανία δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη

Χθες, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που κατάγεται από την Χειμάρρα εξέφρασε δημόσια την στήριξή του στον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στην Χειμάρρα. Είναι ο άνθρωπος που είχε προλογίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστορική επίσκεψή του στην Χειμάρρα και την Βόρειο Ήπειρο, την πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού μετά από 31 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ