Euroleague: Κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού

Σημαντική διάκριση για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ που κέρδισε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ», που δίνεται κάθε σεζόν εις μνήμην του θρυλικού Αμερικανού άσου, στον πρώτο σκόρερ της Euroleague του μπάσκετ.

Κώστας Σλούκας: «Για τον Ολυμπιακό ζω και πεθαίνω αυτή την στιγμή – Θα παλέψουμε για τον τελικό των ονείρων μας»

Ο 28χρονος άσος των ερυθρόλευκων πραγματοποιεί  εξαιρετική χρονιά και αποτέλεσε το πρώτο “βιολί” των ερυθρόλευκων που είναι έτοιμοι για το Final Four του Κάουνας.

Νίκησε Κλάιμπερν και Μπόλτογουιν ο Βεζένκοφ 

Ο Βούλγαρος διεθνής είχε 17,24 πόντους στα 38 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακός σε κανονική περίοδο και playoffs οδηγώντας την ομάδα του στο Final 4. Δεύτερος οριακά τερμάτισε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 17,17 πόντους ανά αγώνα, ενώ τρίτος ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν της Εφές με 16,7 πόντους.

Euroleague: Η Μονακό αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final 4

Ο Σάσα Βεζένκοφ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των ερυθρόλευκων που κατακτά το εν λόγω βραβείο μετά τον Λίνας Κλέιζα τη σεζόν 2009/10.

Πέρσι 13ος φέτος στην κορυφή 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ  πέρσι ήταν 13ος σκόρερ με 13,7 πόντους ανά αγώνα και φέτος τους προσπέρασε όλους και ανέβηκε στην κορυφή. Ταυτόχρονα, ο παίκτης του Ολυμπιακού  ήταν πρώτος σε αξιολόγηση σε όλη τη διοργάνωση με 21,2 μ. ο. και δεύτερος σε ριμπάουντ με 6,8.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ