Αλβανοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας – Όλο το παρασκήνιο

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση της Αλβανίας μέσω της πρέσβεως στα Τίρανα για την πρωτοφανή πρόκληση των αλβανικών αρχών.

Αλβανία: Χειροπέδες στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη – Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πρωτοφανής πρόκληση των αλβανικών αρχών εναντίον της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί συνέλαβαν τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση – Φρέντη Μπελέρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι σύλληψής του. Ωστόσο, πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση.

Αλβανία δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας».

O Φρέντης Μπελέρης σήμερα ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Χειμάρρα εν όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, 14 Μαΐου. Μάλιστα θεωρείται​ φαβορί να κερδίσει τις εκλογές.

Αλβανία δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ