Δημοσίευμα-βόμβα: «Ο Βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζει τη διαδοχή του – Επιθετικός ο καρκίνος του»

Η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου, που διαγνώστηκε με καρκίνο, είναι αρκετά πιο σοβαρή από όσο πίστευαν οι γιατροί. Ο βασιλιάς Κάρολος πιστεύεται ότι εργάζεται για τον σχεδιασμό της διαδοχής του, αλλά το σχέδιο κρατείται «άκρως μυστικό» από τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, αναφέρει η Mirror.

Ο μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού νοσηλεύτηκε για ένα διαφορετικό πρόβλημα υγείας. Η ασθένεια του βασιλιά πιστεύεται ότι οδήγησε στον σχεδιασμό που επικεντρώνεται γύρω από τον γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, σύμφωνα με τον ειδικό στη βασιλική οικογένεια και συγγραφέα Τομ Κουίν.

Μιλώντας αποκλειστικά στη The Mirror, ο Τομ Κουίν είπε ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται «στο επίκεντρο του σχεδιασμού της διαδοχής», αλλά «κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι». Η δυσπιστία λέγεται ότι προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του, Spare.

Ο Τομ Κουίν ανέφερε: «Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή – οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80 του, πριν χρειαστεί να ξεκινήσει ο σχεδιασμός διαδοχής, αλλά στην πραγματικότητα έχει αρχίσει τώρα και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε».

«Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως μυστικός και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το Spare καθώς άφησε αιχμές κατά πολλών μελών της οικογένειάς του.

Τα σχόλια του Τομ έρχονται τη στιγμή που ο Χάρι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη βασιλική οικογένεια μετά τη διάγνωση του πατέρα του, όπως αναφέρει η Mirror.

Ο δούκας του Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματίσει κάποια ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον, αφού επισκέφθηκε για λίγο τον πατέρα του νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ