Διάγγελμα θα απευθύνει απόψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα στο ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ώρα κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθύνει το τηλεοπτικό μήνυμά του, ούτε το περιεχόμενο των ανακοινώσεων.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι έπειτα από αίτημα των ηγετών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία αλλά κι έπειτα από σχετικό ψήφισμα της Δούμας, εξετάζει το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις αποσχισθείσες αυτές περιοχές, όπως μεταδίδει το RT.com.

Προηγουμένως, ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ απηύθυνε έκκληση στον Πούτιν, επιμένοντας ότι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της Μόσχας θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν μαζικοί θάνατοι των κατοίκων, εκ των οποίων περίπου 300.000 φέρεται να είναι Ρώσοι. “Σας ζητώ να αναγνωρίσετε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Επίσης σας ζητώ να εξετάσετε την δυνατότητα σύναψης συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στην άμυνα”, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Russia-24 ο Πασέτσνικ.

Παρόμοια έκκληση απηύθυνε από την πλευρά του και ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, ζητώντας από τον Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της περιοχής.

“Εκ μέρους όλου του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ σας ζητάμε να αναγνωρίσετε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητο, δημοκρατικό, νόμιμο, κοινωνικό κράτος” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πουσίλιν.

Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο Πούτιν φέρεται να δήλωσε “άκουσε τις απόψεις σας. Η απόφαση θα ληφθεί σήμερα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ