Δεκάδες νεκροί στο Ιράκ

Δεκάδες νεκροί στο Ιράκ

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, στο Ιράκ σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβολισμούς, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην κεντρική Μπακούμπα, 65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα συγκρότημα κατοικιών σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 34, ανέφερε η αστυνομία.

Νωρίτερα, πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πόλη Κιγιάρα, περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν φερόμενοι ως μαχητές έστησαν ενέδρα σε δύο ταξί που μετέφεραν στρατιώτες οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τη Βαγδάτη για τις μονάδες τους στη Μοσούλη, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

“Ένα από τα αυτοκίνητα κατάφερε να γλιτώσει από την ενέδρα αλλά το άλλο δεν μπόρεσε και οι μαχητές πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε στρατιώτες και μετά τους έκαψαν”, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ζήτησε ανωνυμία.

Ιατρική πηγή στο νεκροτομείο της Μοσούλης επιβεβαίωσε πως οι σοροί των στρατιωτών κάηκαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές εκρήξεις στη Μαντάεν, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Άλλες δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε εμπορικές περιοχές στη δυτική και βόρεια Βαγδάτη, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 45, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε τέσσερις στην ανατολική Βαγδάτη, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην Μπαλάντ, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν κοντά στα σπίτια τους στην ανατολική Μοσούλη, 390 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από έκρηξη αυτοσχέδιων μηχανισμών σκοτώθηκαν δύο μέλη μιας εκτοπισμένης σιιτικής οικογένειας που είχαν πρόσφατα επιστρέψει στο σπίτι τους. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι εννέα άνθρωποι στην κεντρική Μπακούμπα, ανέφερε η αστυνομία.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, ωστόσο οι σουνίτες μαχητές ανακτούν ορμή τους τελευταίους μήνες στην εξέγερσή τους εναντίον της κυβέρνησης, στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες, ενθαρρυμένοι από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Την Παρασκευή, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 50 στη Βαγδάτη, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε πολυσύχναστο καφενείο κοντά σε ένα πάρκο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ