Βρετανία: Επιστρέφουν τα πάρτι στο Μπάκιγχαμ – Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ

Επιστρέφουν οι δεξιώσεις στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά θα απουσιάζει η βασίλισσα Ελισάβετ από αυτές, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων, η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκπροσωπείται από μέλη της βασιλικής οικογένειας στις δεξιώσεις αυτές που θα γίνουν στους βασιλικούς κήπους, έναν ετήσιο θεσμό που αναμένεται να επανέλθει φέτος το καλοκαίρι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

Η 96χρονη μονάρχης έχει αναγκαστεί, λόγω προβλημάτων κινητικότητας, να περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της. Έτσι το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας θα την εκπροσωπούν στα πάρτι στους βασιλικούς κήπους, τα οποία θα ξαναρχίσουν να γίνονται μετά την υποχρεωτική διακοπή τους για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα, παραδοσιακά, διοργανώνει ετησίως τρεις δεξιώσεις στους κήπους της κατοικίας της στο κεντρικό Λονδίνο κι άλλο ένα στο παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ, την κατοικία της στο Εδιμβούργο, αλλά αυτά είχαν ακυρωθεί για δύο χρόνια λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Τα γκάρντεν πάρτι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα γίνουν αυτόν τον μήνα, τον Μάιο, και αυτό στη Σκωτία τον Ιούνιο.

“Η Αυτής Μεγαλειότης Η Βασίλισσα θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στα φετινά γκάρντεν πάρτι”, διευκρινίζει το γραφείο της στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία σημειώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές “εν ευθέτω χρόνω”.

Στις αρχές Ιουνίου -από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου- θα διοργανωθεί επίσης ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, με ένα πλατύ χαμόγελο και ποζάροντας χωρίς μπαστούνι, κατά την υποδοχή του προέδρου της Ελβετίας στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε μια καθησυχαστική εικόνα όσον αφορά στην υγεία της.

Έπειτα από τη σύντομη νοσηλεία της τον Οκτώβριο, οι δημόσιες εμφανίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνιες, μολονότι συνεχίζει να αναλαμβάνει “ελαφριά καθήκοντα”, τις περισσότερες φορές μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 29 Μαρτίου παρευρέθη στο Αββαείο του Ουέστμινστερ σε επιμνημόσυνη ακολουθία για τον εκλιπόντα σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική δημόσια εμφάνισή της εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ ελπίζει ότι θα μπορέσει να παρευρεθεί την Τρίτη στην τελετή έναρξης του βρετανικού Λοινοβουλίου, ένα ετήσιο ραντεβού από το οποίο δεν έχει λείψει παρά δύο φορές στα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.