Μπόρις Τζόνσον: Ο εφιάλτης που εκμυστηρεύθηκε στην βασίλισσα Ελισάβετ – «Ήσασταν γυμνός;» τον ρώτησε

Το εγκώμιο της βασίλισσας Ελισάβετ πλέκει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της.

Μπόρις Τζόνσον: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές του στην Κάρυστο

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Mail, στην οποία εργάζεται, ο Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις του με την βασίλισσα όσο ήταν πρωθυπουργός και παραδέχεται ότι την σκέφτεται συχνά.

Όπως λέει η βασίλισσα τα είχε δει όλα και τα ήξερε όλα αλλά παρ’ όλα αυτά απολάμβανε να μιλάει για την πολιτική. «Όταν ήσουν μαζί της μπορούσες να δεις γιατί ο ηλικιωμένος Τσώρτσιλ την είχε ερωτευθεί. Καταλάβαινες γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν τόσο ενθουσιασμένος μαζί της που έμεινε να πίνει μαζί της μέχρι τόσο αργά, που λέγεται, ότι οι υπηρέτες έπρεπε να πάνε και να βήξουν για να υποδείξουν ότι η συνάντηση τελείωσε», γράφει ο Μπόρις Τζόνσον.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο ιδιαίτερος ρόλος του στο μνημόσυνο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Εξηγεί ότι η βασίλισσα είχε μία ιδιαίτερη επίδραση σε όλους τους Βρετανούς πρωθυπουργούς. «Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα δώρα της βασίλισσας ότι μπορούσε να σε κάνει να αισθάνεσαι, οτιδήποτε και αν της έλεγες ότι ήσουν πραγματικά αρκετά ιδιαίτερος και ενδιαφέρον. Και μετά σου έδειχνε αυτό το εξαιρετικό χαμόγελο», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ήταν εξαιτίας του ανθρωπισμού της και της συμπάθειας της που αισθανόσουν, ως πρωθυπουργός, ότι πραγματικά θα μπορούσες να της ανοιχτείς, να της πεις απολύτως τα πάντα. Έτσι οι συναντήσεις ήταν ένα μείγμα μεταξύ φροντιστηρίου και εξομολογητήριου με λίγο απλήρωτη ψυχοθεραπεία», γράφει ο Μπόρις Τζόνσον.

Βασιλιάς Κάρολος: Θα τιμήσει ιδιωτικά την μνήμη της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

Και συνεχίζει: «Μία φορά της είπα ότι είχα έναν εφιάλτη ότι είχαν αργήσει στη συνάντηση μαζί της και με τον δούκα. ‘’Ω ναι’’ είπε χαμογελώντας πλατιά. Και μπορούσα να καταλάβω ότι αυτό το είχε ακούσει και πριν πιθανότατα από άλλους πρωθυπουργούς. ‘Ήσασταν γυμνός;’’ Ρώτησε. Επειδή όπως φαίνεται ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ονείρων».

Οι επισκέψεις στο Μπαλμόραλ, την εξοχική κατοικία των Ουίνδσορ

Ο Μπόρις Τζόνσον θυμάται και τις επισκέψεις με την σύζυγό του, Κάρι και τα παιδιά του στην εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ. Εκεί η βασίλισσα λειτουργούσε σαν μία απλή γυναίκα και ετοίμαζε σάλτσα για τους καλεσμένους της. Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον την βοηθούσε να την βάλει σε ταπεράκια.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο 2χρονος γιος του Μπόρις Τζόνσον εισέβαλε στο καθιστικό του κάστρου όπου βρισκόταν ο τότε πρωθυπουργός με την βασιλική οικογένεια. Όλοι τα έχασαν. «Η βασίλισσα τον πήρε μακριά για να βρουν ένα ωραίο παλιό κόκκινο τρόλεϊ το οποίο είχε χωρίς αμφιβολία μεταφέρει όλων των ειδών τα βασιλικά νήπια. Και η ειρήνη επανήλθε», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η συμβουλή της βασίλισσας

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την βασίλισσα ως μία γυναίκα που γνώριζε καλά πολιτική και ιστορία και συχνά προσέφερε συμβουλές στους πρωθυπουργούς της. «Εάν θα έπρεπε να συνοψίσω το γενικό νόημα των συμβουλών της είναι ότι καμία καταστροφή δεν είναι ποτέ πραγματικά ανεπανόρθωτη (όπως κανένας θρίαμβος δεν είναι ποτέ τελικός). Και ότι ο βρετανικός λαός με όλη την δύναμη ψυχής και την ιδιοφυία του θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τα πάντα με την προϋπόθεση – και αυτό ήταν το σημείο κλειδί – ότι υπήρχε το σωστό πνεύμα καθήκοντος, υπηρεσίας και προσπάθειας, αρετές στις οποίες αποτελούσε παράδειγμα σε όλη την ζωή της», σημειώνει ο Μπόρις Τζόνσον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ