Μπορέλ: Η ανάρτηση του που άναψε φωτιές: “Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο και τα πάρτι στο Σεν Τροπέ”

Αίσθηση προκάλεσε μια ανάρτηση του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, η οποία αργότερα “κατέβηκε”.

«Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο, τα πάρτι στο Σεν Τροπέ και τα διαμάντια στην Αντβέρπ» έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μια ανάρτησή του, που αργότερα «έσβησε».

«Και αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Παραμένουμε ενωμένοι», έγραφε ακόμα στην ανάρτησή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αίσθηση καθώς ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφερόταν στους ολιγάρχες της Ρωσίας, μετά τις κυρώσεις που τους επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε την επική ανάρτηση Μπορέλ:

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων σε 27 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες, σε τράπεζες, στον τομέα της Άμυνας, ενώ πρόκειται επίσης να περιορίσουν την πρόσβαση των Ρώσων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας θα υποστούν κυρώσεις, που περιλαμβάνουν απαγόρευση ταξιδιών και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό το πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη-μέλη «θα πονέσει πολύ τη Ρωσία», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας πως το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) θα στοχεύσουν κυρίως τους 351 Ρώσους βουλευτές της Δούμας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών εδαφών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ