Μπάρακ Ομπάμα: «Στην φαντασία μου κάνω καθημερινά έρωτα με άνδρες» – Η «άγνωστη» επιστολή σε πρώην του

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις προσωπικές του φαντασιώσεις έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε επιστολή που είχε στείλει σε πρώην κοπέλα του, σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post.

Στην επιστολή γράφει ότι το μυαλό του είναι «ανδρόγυνο» και ότι με την σκέψη του κάνει κάθε μέρα έρωτα σε άνδρες.  Η επιστολή γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1982 στην Αλεξ Μακνήρ, με την οποία τότε είχε σχέση ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Άλεξ Μακνήρ

Τον Ιούνιο του 2023, ο ιστορικός, Ντέηβιντ Γκάροου που έγραψε την βιογραφία του Ομπάμα με τίτλο «Rising Star: The Making of Barack Obama», αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις, έτρεφε φαντασιώσεις για προσωπικές συναντήσεις με άνδρες.  «Σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πιστεύω ότι αυτή είναι μια προσπάθεια απομάκρυνσης από το παρόν, μια άρνηση ίσως να διαιωνιστεί η ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπετε, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά στη φαντασία μου», έγραψε  στην επιστολή του προς την Αλεξ Μακνήρ, ο Ομπάμα, που τότε ήταν μόλις 21 ετών.

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό και ελπίζω να μπορέσω να σκεφτώ με όρους ”ανθρώπινους” και όχι με όρους όπως ”γυναίκες σε αντίθεση με άνδρες”. Αλλά, επιστρέφοντας στο σώμα μου, βλέπω ότι με έχουν κάνει άνδρα και σωματικά στη ζωή, επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το ενδεχόμενο», έγραψε.

Η Άλεξ Μακνήρ, όταν τα είχε με τον Ομπάμα εκείνος φοιτούσε στο Occidental College στο Λος Άντζελες. Η ίδια αργότερα έδωσε την επιστολή στα ΜΜΕ και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός την συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, «Rising Star».

Η επιστολή ανήκει επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή να την πάρει κάποιος. Ωστόσο, ο φίλος του ιστορικού Γκάροου, ο Χάρβεϊ  Κλερ,  έγραψε τις παραγράφους με το χέρι και τις έστειλε στον συγγραφέα.

Μάλιστα, ο Κλερ, έδωσε την επιστολή αυτή και στη New York Post. Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ