Ένα καταπράσινο νησί με ωραίες παραλίες στη Βραζιλία που καλύπτει μια έκταση περίπου 430.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν επίγειο παράδεισο αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι και απαγορεύονται οι… επισκέψεις.
Κι αυτό, γιατί πολλά δηλητηριώδη φίδια έχουν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη σε κάθε γωνιά του νησιού, Ilha de Queimada Grande.Συγκεκριμένα, το είδος Bothrops insularis, που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στη βόρεια και νότια Αμερική.
Τα φίδια βρίσκονται παντού στο νησί, ενώ οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο θα συναντήσει κανείς πάνω από 5 ερπετά. Το συγκεκριμένο φίδι απειλείται με εξαφάνιση για το λόγο αυτό οι Αρχές της Βραζιλίας τα προστατεύουν με κάθε τρόπο.
Άβατο νησί!
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
55 λεπτά πριν
Σε τυχαίο έλεγχο σε δρόμο του Βερολίνου εντοπίστηκε η 16χρονη Λόρα – Τα επόμενα βήματα και η αντίδραση του πατέρα της
27 λεπτά πριν
Συμφωνία ή Πόλεμος; ΗΠΑ και Ιράν ανοίγουν τα χαρτιά τους και προγραμματίζουν τις επόμενες συναντήσεις
11 λεπτά πριν
Ορέστης Τζιόβας: «Η εμφάνιση είναι ένα εισιτήριο σε αυτή την κοινωνία – Δεν θα έλεγα ότι έχει μόνο θετικά»
27 λεπτά πριν
Συμφωνία ή Πόλεμος; ΗΠΑ και Ιράν ανοίγουν τα χαρτιά τους και προγραμματίζουν τις επόμενες συναντήσεις
ENIKOS NETWORK
Μπορεί να πεθάνει κανείς από τη στενοχώρια; Τι είναι το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς για το οποίο προειδοποιούν ειδικοί