Ατύχημα στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» – Δύο ηθοποιοί έπεσαν από «μπαλκόνι»

Δύο ηθοποιοί τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν έπεσαν από «μπαλκόνι» κατά τη διάρκεια της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στην Ουγγαρία.

Η 28χρονη Júlia Szász, που υποδύεται την Ιουλιέτα, και ο 60χρονος Otto Lajos Horváth, που υποδύεται τον πατέρα της, Καπουλέτο, βρίσκονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, μετά το ατύχημα της Παρασκευής.

Οι διασώστες περιέθαλψαν τους ηθοποιούς, οι οποίοι έπεσαν από υπερυψωμένη πλατφόρμα, που λειτουργούσε σαν «μπαλκόνι», πίσω από το σκηνικό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πράξης της παράστασης, που έγινε στην Βουδαπέστη.

Οι τραυματισμοί τους ήταν τόσο σοβαροί που τόσο η Szász όσο και ο Horváth χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την Daily Mail. Οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Attila Vidnyánszky υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Δευτέρας, «αναγνωρίζοντας την ευθύνη του… ως αποτέλεσμα του ατυχήματος». Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον Ούγγρο υπουργό Πολιτισμού.

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε την Τρίτη, το Εθνικό Θέατρο ανέφερε ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ο υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκαν τους ηθοποιούς στην Τραυματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Semmelweis.

«Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση των δύο τραυματισμένων καλλιτεχνών, της Júlia Szász και του Ottó Lajos Horváth, βελτιώνεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Σε ανάρτηση στο Instagram, ο υπουργός ανέφερε πως η κατάστασή τους βελτιώνεται και τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. 

Σε μια δήλωση την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, ο Vidnyánszky ανέφερε: «… Η παράστασή μας “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” την Παρασκευή διακόπηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης πράξης λόγω του ατυχήματος της Júlia Szász και του Ottó Lajos Horváth. Οι διασώστες που έφτασαν σε λίγη ώρα παρείχαν στους δύο καλλιτέχνες επαγγελματική φροντίδα επί τόπου και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Είναι σε καλή κατάσταση».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε στους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς και συναδέλφους μας ταχεία ανάρρωση και ανυπομονούμε να επιστρέψουν στο θέατρο».

Η Júlia Szász έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από ουγγρικές σειρές, αλλά και στη ρομαντική κωμωδία «Ούτε με σένα» (2019). Ο Otto Lajos Horváth έχει μια σημαντική κινηματογραφική καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Έχει υποδυθεί ένα ευρύ φάσμα ρόλων σε κορυφαία ουγγρικά θέατρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ