Αποστολή στο Ισραήλ: Ανατινάχθηκαν 160 τούνελ και 2.800 δομές της Χαμάς

Η επιχειρησιακή ικανότητα της Χαμάς βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της, όμως ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί υποστηρίζουν ισραηλινές πηγές, με τον Στρατό – IDF να διαλύει τη μια μετά την άλλη τις δομές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι δυνάμεις της 162ης Μεραρχίας του Ισραηλινού Στρατού χτυπούν τις υποδομές της Χαμάς και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει περισσότερα από 160 τούνελ  και έχουν χτυπήσει περίπου 2.800 υποδομές τρομοκρατών.

Επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Καλεί όλους τους πράκτορες της Χαμάς να παραδοθούν

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Στην Λωρίδα της Γάζας, η 162η Μεραρχία εξασφάλισε στρατηγικές εγκαταστάσεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του φυλάκιου της Δύναμης 17, της συνοικίας ασφαλείας της Χαμάς, του νοσοκομείου Ραντήσι που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για στρατιωτικές δραστηριότητες κρατώντας και ομήρους καθώς και το φυλάκιο Μπάντερ.

Al Jazeera: O ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να εισβάλει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι δυνάμεις της μεραρχίας επιχειρούν ενεργά στο στρατόπεδο Shati, ένα κομβικό κέντρο της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας. Μέσα στο στρατόπεδο υπάρχουν πολλές υποδομές και τάγματα της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Τάγματος Shati, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εισβολή και τη σφαγή του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

Γάζα: Καρέ καρέ η εισβολή Ισραηλινών κομάντος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Ραντίσι – ΒΙΝΤΕΟ

 

Οι συνδυασμένες δυνάμεις μάχης της 401ης Ταξιαρχίας εισήλθαν στην Λωρίδα της Γάζας και οδήγησαν τις υπόλοιπες δυνάμεις από την βόρεια Λωρίδα της Γάζας στο Στρατόπεδο Shati. Οι συνδυασμένες δυνάμεις μάχης της Ταξιαρχίας Givati ​​και οι δυνάμεις της 401ης Ταξιαρχίας έπληξαν πολυάριθμους στόχους στα περίχωρα του Στρατοπέδου Shati από έδαφος και αέρα. Ανάμεσά τους ήταν κεντρικά κτίρια και κυβερνητικά ιδρύματα που ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, από την οποία στρεφόταν τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον των πολιτών του Ισραήλ και των στρατιωτικών δυνάμεών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συνδυασμένες μάχιμες δυνάμεις της Ταξιαρχίας Nahal ανέλαβαν τον έλεγχο του φυλακίου Shati, κατέστρεψαν τρομοκρατικές υποδομές, εξάλειψαν τρομοκράτες και εντόπισαν 5 φρεάτια τούνελ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δυνάμεις συνέλαβαν τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ισραηλινό έδαφος για ανάκριση.

Δυνάμεις από την Ταξιαρχία Καταδρομών επιχείρησαν στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου Shati για να εντοπίσουν στελέχη του τάγματος Shati και να καταστρέψουν τις υποδομές της Χαμάς. Οι δυνάμεις της ταξιαρχίας κατέλαβαν κτίρια βαθιά μέσα στο στρατόπεδο και έπληξαν πολλές εχθρικές υποδομές. Επιπλέον, επιχείρησαν να εκκαθαρίσουν μια σχολική περιοχή όπου βρέθηκαν εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, μεγάλη ποσότητα όπλων και τρομοκρατική υποδομή.

Ώρες πριν οι επίγειες δυνάμεις εισέλθουν στο συγκρότημα Shati, η Πολεμική Αεροπορία χτύπησε στόχους της Χαμάς στο στρατόπεδο και η 215η Ταξιαρχία άνοιξε πυρ προκειμένου να προετοιμάσει την περιοχή για τις επιχειρήσεις των χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα λόγια του διοικητή της Μεραρχίας 162, Αντισυνταγματάρχη Ιτζικ Κοέν: «Δημιουργήσαμε συνθήκες για την εξάρθρωση των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς στην πόλη της Γάζας. Από την αρχή του πολέμου, οι δυνάμεις του IDF και οι δυνάμεις της 162ης Μεραρχίας έχουν εξαρθρώσει τα κέντρα και τις δυνατότητες της Χαμάς που είχε κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια. Από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης, οι δυνάμεις της μεραρχίας εξολόθρευσαν πάνω από 1.000 τρομοκράτες. Οι δυνάμεις μείωσαν επίσης σημαντικά τις εκτοξεύσεις πυραύλων προς το κράτος του Ισραήλ από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, μειώνοντας τους κατά περίπου 80 τοις εκατό».

Δείτε infographic σχετικά με τη σύνοψη των επιχειρήσεων της 162ης Μεραρχίας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ