Aποκεφάλισαν καταδικασθέντες

Aποκεφάλισαν καταδικασθέντες

Πέντε Υεμενίτες που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και δολοφονία αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματα εκτέθηκαν σε δημόσια θέα σήμερα στη Τζιζάν στη νοτιοδυτική χώρα, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Spa.

Οι πέντε άνδρες είχαν διαπράξει σειρά κλοπών σε όλη τη χώρα και δολοφόνησαν έναν Σαουδάραβα με στραγγαλισμό, σύμφωνα με το Spa, που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. “Εκτελέστηκαν και σταυρώθηκαν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο όρος “σταύρωση” στη Σαουδική Αραβία, ποινή που προβλέπεται για ορισμένα κακουργήματα, σημαίνει έκθεση σε δημόσια θέα των εκτελεσθέντων.

Η εκτέλεση των πέντε ανδρών, μεταξύ τους τρία αδέλφια, αυξάνει σε 46 τον αριθμό των εκτελέσεων στη Σαουδική Αραβία από την έναρξη της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ανακοινώσεις του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τα πτώματα παρέμειναν σε δημόσια θέα μετά τις εκτελέσεις που έγιναν σε πλατεία έξω από την πανεπιστημιούπολη της πόλης Τζιζάν.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα πέντε πτώματα κρεμασμένα σε καλώδιο που στηρίζεται σε δύο γερανούς. Στη φωτογραφία δεν διακρίνεται ευκρινώς αν οι πέντε κατάδικοι αποκεφαλίστηκαν ή τουφεκίστηκαν.

Στις 13 Μαρτίου οι σαουδαραβικές αρχές είχαν εκτελέσει επτά νέους άνδρες μετά την καταδίκη τους σε θάνατο για ένοπλη ληστεία, και παρά τις πιεστικές εκκλήσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην εκτελεστούν οι κατάδικοι.

Οι νεαροί αυτοί τουφεκίστηκαν, ενώ οι περισσότεροι βαρυποινίτες αποκεφαλίζονται στη Σαουδική Αραβία, ένα υπερσυντηρητικό βασίλειο που εφαρμόζει αυστηρά τον ισλαμικό νόμο (σαρία).

Το 2012, 76 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, που είναι από τις ελάχιστες χώρες οι οποίες εκτελούν βαρυποινίτες. Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία από το Ισλάμ, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών στη χώρα αυτή.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ