Δημοσίευμα «βόμβα» για την υπόθεση Έπσταϊν: Ο Μπιλ Κλίντον θα αποκαλυφθεί ως «Doe 36» στα δικαστικά έγγραφα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναμένεται να αναγνωριστεί ως «John Doe 36» στα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με τον εκλιπόντα παιδόφιλο, Τζέφρι Έπσταϊν, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο 77χρονος Κλίντον, αναφέρεται περισσότερες από 50 φορές σε επεξεργασμένα έγγραφα που σχετίζονται με αγωγή του 2015 από την κατήγορο του Έπσταϊν, Βιρτζίνια Τζιούφρε, σύμφωνα με το ABC News.

Πολλές από τις αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες της Τζιούφρε να υποχρεώσει τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει εναντίον του εκλιπόντος σεξουαλικού εγκληματία και της πρώην ερωμένης και συνωμότητάς του, Γκισλέν Μάξγουελ.

 Μπιλ Κλίντον
Ο Μπιλ Κλίντον / πηγή: AP/Ben Birchall

Άλλες αναφορές στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ αναμένεται να σχετίζονται με τις προσπάθειες τόσο της Μάξγουελ όσο και της  Τζιούφρε να κάνουν τον Έπσταϊν να ομολογήσει το 2016, αφού εκείνος επικαλέστηκε επανειλημμένα τα δικαιώματά του (Fifth Amendment) κατά τη διάρκεια κατάθεσης στην εν λόγω αγωγή.

Τα έγγραφα δεν αναμένεται να εμπλέξουν τον Μπιλ Κλίντον σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ανέφερε το ABC.

Τα ονόματα περισσότερων από 170 ατόμων -γνωστά μόνο ως John και Jane Does- με δεσμούς με τον Έπσταϊν αναμένεται να αποκαλυφθούν στα έγγραφα, αφού η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν Λορέτα Πρέσκα αποφάσισε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ότι θα αποσφραγιστούν το 2024.

Λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, τα έγγραφα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν
Ο Τζέφρι Έπσταϊν / πηγή: AP

Αρκετά άτομα που προσδιορίζονται στα έγγραφα έχουν ήδη αποκαλυφθεί για τη σχέση τους με τον Έπσταϊν ή το άθλιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο σεξ.

Πολλοί κατήγοροι και φερόμενα θύματα αναμένεται να κατονομαστούν, μαζί με ανθρώπους που εργάστηκαν για τον Έπσταϊν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μέλη του στενού του κύκλου ή φέρονται να συμμετείχαν στα εγκλήματά του.

Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο πρίγκιπας Άντριου. Η Μάξγουελ και ο Έπσταϊν φέρεται να είπαν στην Τζιούφρε να συνευρεθεί μαζί του σε πολλές περιπτώσεις.

Ορισμένα από τα έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνουν την κατάθεση μιας γυναίκας γνωστής ως “Jane Doe 162”, η οποία κατέθεσε ότι ήταν μαζί με τον πρίγκιπα Άντριου σε ένα πάρτι του 2001 στο σπίτι του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη, όπου η Τζιούφρε, που τότε ήταν 17 ετών, ισχυρίστηκε ότι της είπαν να κάνει σεξ μαζί του.

Γκισλέν Μάξουελ
Γκισλέν Μάξουελ / πηγή: AP

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς και έχει υποστηρίξει ότι δεν συνάντησε ποτέ την Τζιούφρε, παρόλο που έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες που τους δείχνουν μαζί. Τελικά συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με αγωγή που υπέβαλε η Τζιούφρε.

Ο Κλίντον, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον Έπσταϊν και πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ πολλές φορές, έχει αρνηθεί ότι είχε οποιεσδήποτε φαύλες σχέσεις με τον σεξουαλικό εγκληματία.

ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν

Η Τζιούφρε προσπάθησε να τον κλητεύσει για να καταθέσει στην αγωγή της, ισχυριζόμενη ότι συνάντησε τον πρώην πρόεδρο στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, το Little St. James, ανέφερε το ABC.

Ο Μάξγουελ επέμεινε ότι ο Κλίντον δεν επισκέφθηκε ποτέ το νησί και ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να καταθέσει ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν ποτέ εκεί. Τα αρχεία πτήσεων φαίνεται να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ