Αναδιπλώνεται ο Τραμπ για τη δήλωση κατά Ομπάμα -Κλίντον

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του ακόμη και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι “ειρωνευόταν” όταν κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ότι είναι οι ιδρυτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή η εμπρηστική δήλωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ήγειρε για άλλη μια φορά το ερώτημα αν ο υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο έχει τα προσόντα να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 70 στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, σοκαρισμένα από τον τρόπο που πολιτεύεται ο Τραμπ και ανησυχώντας για μια πιθανή πανωλεθρία του κόμματος στις εκλογές του φθινοπώρου, ζήτησαν με επιστολή τους προς την ηγεσία του κόμματος να σταματήσει τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του και να επικεντρωθεί περισσότερο στις εκλογές για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις προεδρικές.

“Δεν καταλαβαίνουν τον σαρκασμό;” ήταν η απάντηση που έδωσε με μήνυμα στο Twitter o Τραμπ, εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και ιδίως στο CNN.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του ήταν “ειρωνικές”, προσπαθώντας να αποκρούσει τις επικρίσεις που δέχεται.

Στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους πάντως, το επιχείρημά του δεν μοιάζει πειστικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Χιου Χιούιτ, τον παρουσιαστή συντηρητικής ραδιοφωνικής εκπομπής ο οποίος του έδωσε κατ’ επανάληψη την ευκαιρία να “διορθώσει” τις δηλώσεις του και κυρίως τη λέξη “ιδρυτής” του ΙSIS, ο Τραμπ επέμεινε ότι αυτός ήταν ακριβώς ο όρος που ήθελε να χρησιμοποιήσει.

Πρόσφατα, ο Τραμπ είχε πει ότι ειρωνευόταν και ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν από τον Τύπο, όταν προέτρεψε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να βρουν τα “χαμένα” μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον. Εκείνη η δήλωση προκάλεσε σάλο στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Μάλιστα, πρώην διευθυντής της CIA έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι, εν αγνοία του, πράκτορας της Ρωσίας.

Η προεκλογική ομάδα της Χίλαρι Κλίντον, από την άλλη, σημείωσε με αφορμή τις δηλώσεις του Τραμπ για το Ισλαμικό Κράτος, ότι “”δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτραπεί να γίνει αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών μας κάποιος που είναι ικανός να πέφτει τόσο χαμηλά –και τόσο συχνά”.

Για τους 70 πολιτικούς που υπογράφουν την επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράινς Πρίμπους, το ποτήρι φαίνεται ότι έχει πλέον ξεχειλίσει. “Η ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να διχάζει, η ανικανότητά του, οι παραλογισμοί του και η αντιδημοτικότητα του υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε σαρωτική νίκη για τους Δημοκρατικούς”, προειδοποιούν τα στελέχη του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Ο Ομπάμα είναι ο ιδρυτής του ISIS

Η κόρη του Ομπάμα έγινε σερβιτόρα – ΦΩΤΟ

Κλίντον: Τα σχόλια του Τραμπ για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή υποκινούν την βία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ