Αλβανία: Στη φυλακή, παρά τη νίκη του ο Φρέντι Μπελέρης – Στην εισαγγελία στραμμένα πλέον τα βλέμματα

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, από την αλβανική κυβέρνηση για την νίκη του Φρέντι Μπελέρη στις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας.

Πύρρος Δήμας: Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη – Το φως νίκησε το σκοτάδι

Ο υποψήφιος ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον συνασπισμό με τα κόμματα των Σαλί Μπερίσα και Ιλίρ Μέτα αναδείχθηκε νικητής στον δήμο Χειμάρρας με διαφορά 19 ψήφων, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Ο Φρέντι Μπελέρης, που θεωρείται ως ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, πιθανόν θα παραμείνει στη φυλακή των Τιράνων, έως ότου αποφανθεί η εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς. Η εισαγγελία έχει αναλάβει και την περαιτέρω έρευνα επί της ουσίας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει ο Μπελέρης, που είναι απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Φρέντι Μπελέρης: «Νίκησε η Δημοκρατία» – Η πρώτη δήλωση του νέου δημάρχου Χειμάρρας

Χειμάρρα Μπελέρης

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας υποδέχτηκαν με χαρά και χειροκροτήματα το αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Μπελέρης σε ανάρτησή του στο facebook, έγραψε τα εξής: «Κέρδισε η δημοκρατία και η Χειμάρρα. Εγώ θα είμαι ο δήμαρχος όλων των πολιτών της Χειμάρρας, θα συμβάλω να γίνουμε πιο ισχυροί στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Χειμάρρα: Με 30 ψήφους διαφορά η νίκη του Μπελέρη – Νέο ΒΙΝΤΕΟ από τους πανηγυρισμούς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, είπε ότι πρόκειται για θρίαμβο και πως ξεκινάει μια νέα περίοδος, που σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα.

Χειμάρρα Μπελέρης

Αλβανία: Τα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές

Στους άλλους δύο μειονοτικούς δήμους, της Δρόπολης και της Φοινίκης, επικράτησαν Έλληνες μειονοτικοί υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στην Δρόπολη και Πωγωνίου εξελέγη ο νυν δήμαρχος Δημητράκης Τόλης, με 80% των ψήφων, ενώ στη Φοινίκη, νικητής είναι ο Ρωμαίος Τσάκουλης, υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΚΑ) σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, με 41% των ψήφων.

Χειμάρρα Μπελέρης

Γενικότερα στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα έχει κερδίσει ή έχει προβάδισμα σε 55 από τους 61 δήμους, ενώ κατά την προηγούμενη θητεία, ήλεγχε τους 60 από τους 61 δήμους. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση ξεκίνησε να καταθέτει ενστάσεις, με τον Σαλί Μπερίσα να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε αρκετούς δήμους.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις κάλπες ήταν η χαμηλότερη όλων των εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα μετά το 1991, καθώς δεν έφθασε ούτε στο 35%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ