Άγρια δολοφονία για «οικογενειακές φωτογραφίες» – Σπιτονοικοκύρης σκότωσε τον ενοικιαστή που μπούκαρε στο σπίτι του

Δολοφονία για ασήμαντη αφορμή στο Μπρούκλιν στις ΗΠΑ. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τον ενοικιαστή του που εισέβαλε στο διαμέρισμά του οπλισμένος με ένα Taser το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν εισαγγελείς και πηγές επιβολής του νόμου.

Ο LaShawn Craig – υπάλληλος του MTA και βετεράνος του στρατού – φέρεται να άνοιξε πυρ αφού βρήκε τον Timothy Jones μέσα στο διαμέρισμά του στο Bedford-Stuyvesant, να φορά μάσκα και γάντια και να κρατά ένα Taser γύρω στις 9:40 μ.μ. την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές και τις πηγές.

Τι οδήγησε στη δολοφονία

Ο Craig , 45χρονος χειριστής τρένου, είπε στον Jones να φύγει από το διαμέρισμα και στη συνέχεια, όταν τον είδε να βάζει το χέρι του στην τσέπη, έβγαλε το πιστόλι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Μετά τον πυροβολισμό, κάλεσε το 911 και παρέδωσε στην αστυνομία το παράνομο όπλο, ένα πιστόλι διαμετρήματος Smith and Wesson 40, σύμφωνα με πηγές και την καταγγελία σε βάρος του.

Αστυνομικές πηγές είπαν ότι ο Craig και ο Jones , ένας 64χρονος με ποινικό παρελθόν, μάλωναν για κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες πριν ο καβγάς πάρει διαστάσεις.

Δεν ήταν σαφές εάν οι δύο άνδρες είχαν σχέση μεταξύ τους. «Πού είναι οι φωτογραφίες μου;» Ο Jones φέρεται να φώναξε από το εσωτερικό του κτιρίου στην οδό Pulaski κοντά στη λεωφόρο Malcolm X, όπου έμεναν , ανέφεραν οι πηγές.

Ο Jones δέχθηκε πυροβολισμό στον κορμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Πέθανε στο Kings County Hospital Center, ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Ο Craig, ο οποίος δεν έχει προηγούμενο ποινικό ιστορικό, συνελήφθη την Κυριακή και οδηγήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μπρούκλιν τη Δευτέρα για δύο κατηγορίες εγκληματικής κατοχής όπλου – η μία κακούργημα και η άλλη πλημμέλημα – καθώς και κατηγορία για κατοχή πυροβόλου όπλου.

Ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν εγγύηση 50.000 δολαρίων, ένας δικαστής απελευθέρωσε τον Κρεγκ υπό εποπτεία, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Μπρούκλιν.

Ο πυροβολισμός διερευνήθηκε ως «δικαιολογημένη ανθρωποκτονία» λόγω αυτοάμυνας, ανέφεραν πηγές.

Ο Jones είχε συλληφθεί πάνω από 20 φορές στο παρελθόν, κυρίως για ναρκωτικά και ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, τραυματίστηκε σοβαρά σε πυροβολισμούς μέσα στο διαμέρισμά του στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου τον Ιούνιο του 2022.

Σε αυτό το περιστατικό – στο οποίο δεν εμπλέκεται ο Craig – πέθανε μια 19χρονη, η οποία είχε εμφανιστεί στο διαμέρισμα με έναν άντρα που ήθελε να αγοράσει κοκαΐνη, σύμφωνα με τις πηγές.

Ξέσπασε μια συμπλοκή, κατά την οποία ο άνδρας που ήταν με την 19χρονο άρπαξε ένα όπλο και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας την και χτυπώντας τον Craig στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον βαριά, σύμφωνα με την αστυνομία και τις πηγές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ