Αυτοκτόνησε με φρικτό τρόπο – Έβαλε τα φίδια του να τον δαγκώσουν για να μην συλληφθεί

Ένας άνδρας στην Νότια Αφρική αυτοκτόνησε βάζοντας το χέρι του σε κλουβί με δύο δηλητηριώδη φίδια το ένα εκ των οποίων ήταν κόμπρα Ινδοκίνας. Ο Μάριους Τζούμπερτ, 28 ετών ήταν ένοπλος φύλακας, αλλά εκτός από αυτό το επάγγελμα έκανε ακόμα ένα.

Ήταν λαθρέμπορος άγριων ζώων. Σύμφωνα με τις αρχές ο αυτόχειρας διακινούσε σπάνια ζώα σε όλον τον κόσμο και επρόκειτο να συλληφθεί. Αντί να συλληφθεί όμως προτίμησε να αυτοκτονήσει βάζοντας το χέρι του στο κλουβί με τα φίδια που κατείχε παράνομα.

Πάντα σύμφωνα με τις αρχές, ο Τζούμπερτ, αφού έκανε παράνομο εμπόριο γνώριζε ότι δεν υπήρχε αντίδοτο για το δηλητήριο της κόμπρας Ινδοκίνας, την οποία είχε φέρει στην χώρα από την Ταϊλάνδη, 5.500 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Μάριους Τζούμπερτ την ώρα της δουλειάς.

Ο ένοπλος φρουρός συνειδητοποίησε ότι η αστυνομία επρόκειτο να τον συλλάβει επειδή είχε ανακαλύψει το λαθρεμπόριο άγριων ζώων που έκανε και η ποινή που αντιμετώπιζε γι αυτό ήταν 25 χρόνια κάθειρξη. Έτσι, αντί να περάσει μια μεγάλη περίοδο στην φυλακή, προτίμησε να δώσει τέλος στην ζωή του και μάλιστα την ώρα που η αστυνομία ήταν παρούσα στο σπίτι του.

Ο Τζούμπερτ ήταν παντρεμένος και οι εργοδότες του τον θεωρούσαν “υποδειγματικό υπάλληλο”. Ωστόσο είχε ποινικό μητρώο, έχοντας μείνει στην φυλακή, καθώς είχε συλληφθεί για διάρρηξη και κλοπή.

Συνειδητοποίησε λοιπόν ότι η αστυνομία ερευνώντας το σπίτι του θα ανακάλυπτε την παράνομη δραστηριότητά του και θα τον κατηγορούσε για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία της Άγριας Ζωής.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν με περιπολικό στο σπίτι του, χωρίς να γνωρίζουν ότι εκεί, ένα εφεδρικό δωμάτιο, ένα υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και το χωλ της εισόδου ήταν γεμάτα με πάνω από 60 φίδια.

Ο κροκόδειλος Νείλου που βρέθηκε στο σπίτι.
Ο κροκόδειλος Νείλου που βρέθηκε στο σπίτι.

Σοκαρίστηκαν όταν βρήκαν επίσης έναν κροκόδειλο, ένα ιγκουάνα, σκιουράκια, ταραντούλες, σκαντζόχοιρους και κουνάβια, τα οποία διατηρούνταν ζεστά με ηλιακή ενέργεια, με ειδικά θερμαντικά πάνελ, ενώ υπήρχαν και απορροφητήρες, για να αλλάζει ο αέρας στον χώρο.

Δεν φάνηκε κάτι ασυνήθιστο στους αστυνομικούς όταν του έβγαλαν τις χειροπέδες για να μπουν στο σπίτι όπου πιθανόν να είχε κλοπιμαία. Εκείνη την στιγμή λοιπόν ο Τζούμπερτ ρώτησε τους αστυφύλακες αν μπορούσε να ταΐσει τα ζώα του, γιατί θα πεινούσαν. Οι αστυφύλακες δεν περίμεναν ότι ο άνθρωπος που είχαν συλλάβει θα χρησιμοποιούσε τα δικά του φίδια για να αυτοκτονήσει.

Μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε: “Ο Τζούμπερτ γνώριζε ότι αργά ή γρήγορα μετά τη σύλληψή του η αστυνομία θα επισκεπτόταν το σπίτι του και θα έβρισκε όλα αυτά τα πλάσματα που διατηρούσε παράνομα. Και ήξερε ότι τα αδικήματα για τα οποία θα κατηγορούνταν τότε θα ήταν πολύ πιο σοβαρά και ότι πολλά από τα φίδια και τα ζώα που είχε θα μπορούσαν να τον βάλουν πίσω από τα κάγκελα για 25 χρόνια.

Η κόμπρα Ινδοκίνας που δάγκωσε τον Τζούμπερτ.
Η κόμπρα Ινδοκίνας που δάγκωσε τον Τζούμπερτ.

“Ρώτησε αν μπορούσε να ταΐσει τα φίδια του και μόλις του έβγαλαν τις χειροπέδες έβαλε τα χέρια του σε δύο κλουβιά που είχαν μέσα από ένα φίδι. Τα δύο φίδια τον δάγκωσαν στα χέρια. Ξέρουμε ότι το ένα από τα φίδια που τον δάγκωσε ήταν μια ινδοκινέζικη κόμπρα που θα του έριχνε ένα ισχυρό δηλητήριο, αλλά δεν ξέρουμε τι ήταν το άλλο φίδι”, πρόσθεσε η πηγή.

‘Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά ο Joubert αρνήθηκε τη θεραπεία και είπε ότι θα είναι μια χαρά και τον πήγαν πίσω στο αστυνομικό τμήμα και τον προειδοποίησαν για περαιτέρω κατηγορίες που σχετίζονται με ζώα.
‘Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατία για διάρρηξη και κλοπή και ήταν έτοιμος να αφεθεί ελεύθερος με προειδοποίηση μέχρι την ημερομηνία του δικαστηρίου, αλλά τότε άρχισε να φαίνεται η επίδραση των δηλητηρίων. Εδειξε να είναι πολύ άρρωστος», είπε η ίδια πηγή.
‘Κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με άλλο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Bongani στο Welkom, αλλά καθώς η κόμπρα δεν είναι ενδημική στη Νότια Αφρική δεν υπήρχε αντίδοτο για το δηλητήριό της.


“Το δηλητήριο είναι ταυτόχρονα νευροτοξίνη και κυτταροτοξίνη, πράγμα που σημαίνει ότι έκλεισε τους πνεύμονές του και τον έπνιξε, ενώ προκάλεσε επίσης σοβαρή αιμορραγία, καταστρέφοντας τους ιστούς του σώματός του.
Ήταν ένας εξαιρετικά επώδυνος και φρικτός τρόπος για να τελειώσει η ζωή του και χρειάστηκαν περίπου 9 ώρες από το δάγκωμα μέχρι να καταρρεύσει και άλλες 3 ώρες για να πεθάνει από το δηλητήριο του φιδιού” είπε.
Ο αστυνόμος Stephen Thakeng της αστυνομίας της επαρχίας Free State επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι ο Τζούμπερτ είχε βάλει το χέρι του σε δύο από τα κλουβιά και ότι οι ενέργειές του ήταν σκόπιμες και ότι το έκανε με σκοπό να τον δαγκώσουν τα φίδια.
Ο αστυνόμος Thakeng πρόσθεσε: “Δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν δηλητηριώδη φίδια στην ιδιοκτησία όταν πήγαμε στη διεύθυνση, αλλά μόλις μπήκε μέσα άνοιξε δύο κλουβιά και έβαλε το χέρι του μέσα.
“Ήταν εσκεμμένο και τον δάγκωσαν δύο φορές στα χέρια και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο”.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το από πού προέρχονταν τα εξωτικά κατοικίδια και ποιοι ήταν οι πελάτες του θανόντος. Έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό του.
Ο φύλακας ασφαλείας αντιμετώπιζε μια σειρά από κατηγορίες για διάρρηξη και κλοπή που χρονολογούνταν από τον Ιούλιο, αφού ένας ιδιωτικός ερευνητής παρέδωσε στοιχεία εναντίον του, που οδήγησαν στην αρχική του σύλληψη.
Η πηγή στην αστυνομία δήλωσε: “Το αν έπεισε την αστυνομία ότι το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά δεν φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο μέχρι που ξαφνικά κατέρρευσε.
«’Αλλά γνώριζε τα φίδια που τον δάγκωσαν και ήξερε ότι θα υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα. Ήταν ξεκάθαρα αυτοκτονία από φίδι. Ήταν απλά ένα παιχνίδι αναμονής μέχρι το δηλητήριο να τον σκοτώσει.
Είχε μπλέξει άσχημα για λαθρεμπόριο εξωτικών πλασμάτων χωρίς άδεια και διατήρησή τους σε σκληρές συνθήκες και αντιμετώπιζε πολλαπλές ποινές 25 ετών η καθεμία.
Φαίνεται ότι ήθελε να βρει μια άλλη διέξοδο και η κόμπρα του την παρείχε. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για την αστυνομία, η οποία δεν μπορούσε να υποψιαστεί τι θα έκανε», είπε.
Ένας αστυνομικός τηλεφώνησε αργότερα στο νοσοκομείο για να ελέγξει και του είπαν ότι ήταν νεκρός’ είπε επίσης η ίδια πηγή.
Κλήθηκε ο Σύλλογος για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Μπλουμφοντέιν, τα στελέχη του οποίου βρήκαν περισσότερα από 70 ζώα για τα οποία δεν υπήρχαν άδειες κατοχής και τα περισσότερα ήταν φίδια. Ετσι κάλεσαν ειδικούς για την απομάκρυνσή τους. Μεταξυ άλλων βρέθηκαν πολλών ειδών κόμπρες νοτιοαφρικανικές και ξένες, mambas, ανακόντα, πύθωνες, κροταλίες, και μερικά είδη οχιές. Συνολικά βρέθηκαν 62 φίδια.


Υπήρχαν επίσης εξωτικοί σκαντζόχοιροι και κουνάβια, ένας κροκόδειλος του Νείλου, αφρικανικοί βουβαλοβάτραχοι, ιγκουάνα, βραχοκιρκίνεζα και πολλά άλλα σπάνια ζώα.
Επίσης, απομακρύνθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή δύο Κόμπρες της Ινδοκίνας. Οι άνθρωποι που τις μετακίνησαν είπαν ότι η κόμπρα που δάγκωσε τον Τζούμπερτ, ήταν πλήρως ανεπτυγμένη ενήλικη, μήκους σχεδόν 1,5 μέτρου και εξαιρετικά επικίνδυνη.
Η επικεφαλής επιθεωρητής του Bloemfontein SPCA Reinet Meyer δήλωσε: “Οι σκηνές μέσα στο σπίτι ήταν σαν ταινία τρόμου με πάνω από 70 άγρια ζώα, όλα σοβαρά παραμελημένα.
‘Όλα τα ζώα μεταφέρθηκαν από την SPCA στο κτηνιατρείο άγριας ζωής του Γιοχάνεσμπουργκ και υποβάλλονται σε εξέταση και θεραπεία.
‘Ελπίζουμε με τον καιρό να θεραπεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυτόχθονα είδη και να τα επιστρέψουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά δυστυχώς τα ξένα εξωτικά ζώα θα πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία. “Δεν είναι πολιτική μας να φιλοξενούμε ζώα σε ζωολογικούς κήπους ή σε αιχμαλωσία, αλλά μόνο στη φύση.

“Πολλά από τα ζώα και τα ερπετά είχαν ήδη υποκύψει από πείνα και αφυδάτωση και ήταν πολύ παραμελημένα και με κακή υγεία και θα χρειαστούν μεγάλη φροντίδα.
“Αυτός ο άνθρωπος θα είχε πολύ περισσότερα προβλήματα με τις κατηγορίες που θα του απαγγείλαμε για κακοποίηση ζώων και διατήρηση ζώων χωρίς άδεια από ό,τι για κλοπή.
“Είναι σαφές ότι ήθελε να αυτοκτονήσει μέσω των φιδιών του, αλλά θα προτιμούσα να τον δω στο δικαστήριο, διότι αυτό που έκανε σε αυτά τα ζώα και ο τρόπος με τον οποίο τα διατηρούσε ήταν εντελώς σκληρός.
“Ο Joubert ήταν πραγματικά δειλός που αυτοκτόνησε αντί να αντιμετωπίσει αυτό που έκανε σε αυτά τα ζώα. Είναι κρίμα που τόσα πολλά ζώα θα πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία εξαιτίας του”, είπε η επιθεωρητής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ