Κορονοϊός: Ο Ένζο είναι το πρώτο μωρό που έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Ο μόλις οκτώ μηνών Ένζο είναι ο πιο μικρός σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη που έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά άνω των 12 ετών. Όμως οι γονείς του μωρού, οι οποίοι είναι και οι δύο γιατροί στη Νέα Υόρκη, δεν είχαν ούτε μια αμφιβολία όταν αποφάσισαν να βάλουν το μωρό τους στις κλινικές δοκιμές.

Ο Mike και η Marissa Mincolla, δήλωσαν ότι “νιώθουμε και οι δύο ότι είναι σημαντικό να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την πανδημία και ο πιο γρήγορος και πιο ασφαλής τρόπος είναι να κάνουμε όλοι εμβόλιο”.

Ο Vincenzo ή “Enzo” είναι ανάμεσα στα 16 μωρά, όπως αναφέρει το Syracuse.com, που μπήκαν στις κλινικές δοκιμές σε τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ, ώστε να εντοπιστούν τα αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Ο Joseph Domachowske, ένας παιδίατρος που εξειδικεύεται στις λοιμώδεις ασθένειες, σχολίασε ότι ο Enzo είναι ο μικρότερος σε ηλικία που έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Το εμβόλιο περιείχε τρία μικρογραμμάρια και έγινε με απόσταση τριών εβδομάδων. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στο 1/10 της ποσότητας που λαμβάνει ένας ενήλικας.

Ο Micolla είπε ότι ο γιος του δεν είχε καμία παρενέργεια, έφαγε και κοιμήθηκε κανονικά και δεν παρουσίασε κανενός είδους ενόχληση.

Ελπίζει δε, ότι αυτή η εμπειρία θα μειώσει τις ανησυχίες ανάμεσα στους ασθενείς του, που είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο.

“Τους λέω ότι νιώθω τόσο άνετα με το εμβόλιο που το έκανα στο μωράκι μου. Είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και δουλεύει” σημείωσε.

Το ζευγάρι έγραψε στην κλινική δοκιμή και την τετράχρονη κόρη τους.

“Βοηθάμε την επιστήμη και την ιατρική που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ