Βραζιλία: Διαδήλωση συμπαράστασης για τον Μπολσονάρου που παραμένει σε καραντίνα

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Μπραζίλια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, που βρίσκεται σε καραντίνα, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Ντυμένοι με τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, οι συμμετέχοντες διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, κρατώντας πατριωτικά σύμβολα, σταυρούς και φωτογραφίες του προέδρου, που παραμένει σε καραντίνα στο μέγαρο Alvorada στην Μπραζίλια, απ’ όπου ασκεί τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σφοδρός επικριτής της καραντίνας και έχοντας υποβαθμίσει αυτούς τους τελευταίους 4 μήνες τη σοβαρότητα της πανδημίας, που σαρώνει τη χώρα του, ο 65χρονος Μπολσονάρου, ανακοίνωσε την 7η Ιουλίου ότι προσβλήθηκε από τον ιό.

Την περασμένη Τετάρτη υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει μολυνθεί, όμως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συνεχίζει τη θεραπεία του με υδροξυχλωροκίνη.

Οι διαδηλωτές, που ήλθαν από ολόκληρη τη χώρα, πέρασαν από διάφορες περιοχές της μεγάλης λεωφόρου όπου βρίσκονται τα υπουργεία και αν και οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες προστασίας, πολλοί τις φορούσαν γύρω από τον λαιμό ή και καθόλου.

Μεταξύ αυτών, ο Άνζελο Λουίς, ένας μηχανικός. «Η Βραζιλία μας είναι μια χριστιανική χώρα και εμείς στηρίζουμε τον Μπολσονάρου, διότι έπειτα από πολλά χρόνια (αναμονής), έχουμε έναν πρόεδρο που συμφωνεί με τα πιστεύω μας», επισήμανε.

Χθες το βράδυ, ο Μπολσονάρου βγήκε από το προεδρικό μέγαρο για να συζητήσει με τους υποστηρικτές του κοντά στη προεδρική κατοικία, φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων.

Η Βραζιλία βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ, στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων νέου κορονοϊού (άνω των 2 εκατομμυρίων) και νεκρών (άνω των 78.770).

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ