Γκρέτα Τούνμπεργκ: Σάλος με την ανάρτησή της για τα γεμάτα τρένα – Τι απαντά η εταιρεία – ΒΙΝΤΕΟ

Το tweet της Γκρέτα Τούνμπεργκ για το ταξίδι της με τρένο στη Γερμανία και το γεγονός ότι ταξίδεψε σε ένα γεμάτο τρένο και κάθισε στο πάτωμα δίπλα σε αποσκευές, δεν εντυπωσίασε την εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρομικών γραμμών, Deutsche Bahn, η οποία απάντησε στην 16χρονη ακτιβίστρια.

“Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχες αναφέρει επίσης πόσο φιλικό και εξαιρετικό είναι το προσωπικό που σε φρόντισε στη θέση σου, στην πρώτη θέση” έγραψε η εταιρεία και ξεκίνησε μια κόντρα στα social media.

Όπως αναφέρει το CNN, αρκετοί χρήστες στο Twitter απάντησαν στην Τούνμπεργκ κάνοντας κριτική στην εταιρεία για τις συχνές καθυστερήσεις στα δρομολόγια και για τα γεμάτα βαγόνια.

Στην αρχή η εταιρεία έδειξε να επικροτεί τον ακτιβισμό της Τούνμπεργκ. “Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε που υποστηρίζεις τους επιβάτες τρένων στον αγώνα τους κατά της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας το Σάββατο στο ICE 74, το οποίο λειτουργεί 100% με βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια”.

Στη συνέχεια όμως η ανάρτηση αλλάζει καθώς αναφέρει ότι θα ήταν καλύτερο αν ανέφερε επίσης ότι ταξίδεψε στην πρώτη θέση.

Αρκετοί χρήστες άρχισαν να κριτικάρουν την υποκριτική στάση της 16χρονης, που απέκρυψε ότι ταξίδεψε με άνεση, ενώ στα social media της επέλεξε να ανεβάσει τη φωτογραφία που κάθεται στο πάτωμα του βαγονιού.

Η ακτιβίστρια επανήλθε και έγραψε ότι δεν είχε σκοπό να καταδείξει ένα πρόβλημα, αλλά το γεγονός ότι είναι θετικό σημάδι ότι τα τρένα είναι γεμάτα.

“Καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Göttingen μου έδωσαν θέση. Δεν υπάρχει πρόβλημα και φυσικά ποτέ δεν είπα ότι ήταν πρόβλημα.” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ