Η “Αντζελίνα Τζολί” του Ιράν μιλά μέσα από τη φυλακή: “Είχα τροποποιήσει τις φωτογραφίες μου” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η φυλακισμένη στο Ιράν, σταρ του instagram, γνωστή για την μεταμόρφωσή της σε “ζόμπι Αντζελίνα Τζολί” μίλησε στην ιρανική δημόσια τηλεόραση και παρουσιάστηκε ως ένα παράδειγμα για το πώς τα social media μπορούν να καταστρέψουν μια ζωή.Η Sahar Tabar εμφανίστηκε στο ιρανικό Κανάλι 2, IRTV2, έναν μήνα μετά τη σύλληψή της για τις κατηγορίες της βλασφημίας, την πρόκλησης βίας, της απόκτησης ισοδήματος με ακατάλληλα μέσα και για την ενθάρρυνση της διαφθοράς νέων ανθρώπων.

Η 22χρονη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, παρουσιάστηκε ως ένα “ζόμπι” και ως ένα παράδειγμα για “το πώς η τρέλα του να γίνεις διάσημος στα social media μπορεί να καταστέψει τη ζωή σου” αναφέρει το BBC.

Το IRTV2 υπογράμμισε στο ρεπορτάζ ότι η Tabar είναι μοναχοπαίδι και ότι οι γονείς της έχουν πάρει διαζύγιο.

“Το όνειρό μου ήταν ήταν να γίνω διάσημη. Έβλεπα ότι οι άνθρωποι παρακολουθούσαν τι έκανα, και τα likes πολλαπλασιάζονταν και ένιωθα ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό”

Η Sahar έγινε γνωστή το 2017 μετά τις δηλώσεις της ότι έκανε 50 επεμβάσεις για να μοιάζει με την αγαπημένη της σταρ του Χόλιγουντ, την Αντζελίνα Τζολί.

Αργότερα αποκάλυψε ότι το look της δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μακιγιάζ και ψηφιακής τροποποίησης. Πέρσι δημοσίευσε φωτογραφίες στα social media που έδειχνε την πραγματική της εικόνα.

“Δεν έχω την εμφάνιση αυτή τη στιγμή όπως οι φωτογραφίες που είχα τροποποιήσει με Photoshop” παραδέχθηκε.

Η 22χρονη αρνήθηκε ότι ο στόχος της ήταν να μοιάζει στην Τζολί, λέγοντας ότι ήθελε να μοιάζει στον χαρακτήρα της ταινίας του 2005, “Corpse Bride.”

“Η μητέρα μου, μου έλεγε να σταματήσω αλλά δεν την άκουγα. Μερικές φορές τα λόγια από έναν άγνωστο ή έναν φίλο μπορεί να μοιάζουν πιο σημαντικά από αυτά που έρχονται από έναν γονιό” πρόσθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ζητήσει από το Ιράν να σταματήσει να προβάλει στα κρατικά κανάλια τις αποκαλούμενες “ομολογίες” των υπόπτων, γιατί παραβιάζουν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το Instagram είναι το μοναδικό από τα social media που επιτρέπεται, καθώς το Facebook και το Twitter είναι απαγορευμένα.

Πηγή: BBC, NY Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ