Το σπαρακτικό μήνυμα μητέρας που έχασε την κόρη της σε τρομοκρατική επίθεση

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται εκ νέου μία από τις συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, το 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Μία εκ των νεκρών ήταν και η 14χρονη Σορέλ Λεζκόφσκι από το Λιντς της βόρειας Αγγλίας, η οποία είχε πάει στον συναυλιακό χώρο μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά της, προκειμένου να παραλάβουν τη μικρότερη κόρη της οικογένειας. Η 14χρονη σκοτώθηκε, η μητέρα και η γιαγιά της τραυματίστηκαν, ενώ η αδελφή της γλίτωσε χωρίς τραύματα. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Η μητέρα της Σορέλ, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της κόρης της, έκλεισε μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι μια φωτογραφία του παιδιού, ένα γράμμα και ένα μοβ βραχιόλι από καουτσούκ που πάνω του είχε χαραγμένες δύο καρδιές, το όνομα του κοριτσιού και την ημερομηνία γέννησής του: 5 Φεβρουαρίου 2003.

Το μπουκάλι, σφραγισμένο με τον φελό του, είχε πάνω του μια ετικέτα που έγραφε: “Στην μνήμη της Σορέλ Λεζκόφσκι, 5 Φεβρουαρίου 2003-22 Μαϊου 2017”. Προφανώς η μητέρα πέταξε το μπουκάλι στη θάλασσα από κάποια βρετανική ακτή και αυτό, αφού έκανε τον περίπλου της ιβηρικής χερσονήσου και διέσχισε το στενό του Γιβραλτάρ, έφθασε στην Μεσόγειο και κατέληξε στις ακτές της μικρής κοινότητας Μορτσιάνο ντι Λεούκα, στην επαρχία του Λέτσε, στη νότια Ιταλία.

Το σπαρακτικό σημείωμα της μητέρας γράφει: “Την στιγμή που πέθανες, η καρδιά μου κόπηκε στη μέση. Ένα της μέρος είναι γεμάτο πόνο και το άλλο πέθανε μαζί σου. Συχνά ξυπνάω στη μέση της νύχτας όταν ο κόσμος κοιμάται και περπατάω στο μονοπάτι των αναμνήσεων με δάκρυα στα μάτια. Το να σε θυμάμαι είναι εύκολο. Το κάνω κάθε μέρα. Αλλά η απουσία σου είναι ένας πόνος στην καρδιά που δεν φεύγει ποτέ. Σε κρατάω σφιχτά μέσα στην καρδιά μου και εκεί θα μείνεις μέχρι να έρθει η ευχάριστη εκείνη ημέρα που θα ξανασυναντηθούμε. Η Μαμά”.

Το μπουκάλι παραδόθηκε από τις αρχές καθαριότητας της παραλίας στον κοινοτάρχη, ο οποίος αναζήτησε την οικογένεια της Σορέλ για να την προσκαλέσει στο Μορτσιάνο ντι Λέουκα και να της παραδώσει το μπουκάλι, το οποίο ταξίδεψε 2.500 μίλια στη θάλασσα.

Πηγή: Corriere della Sera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ