Δήλωση σοκ από τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων: Παρενοχλούσα σεξουαλικά την υπηρέτριά μου

Την κατακραυγή κομμάτων και οργανώσεων προκάλεσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε καθώς δήλωσε πως όταν ήταν έφηβος παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτρια της οικογένειάς του ενώ εκείνη κοιμόταν.

Ο Ντουτέρτε, αναφερόμενος στην εξομολόγησή του σε έναν ιερέα όταν ήταν μαθητής λυκείου, είπε ότι εκείνη την εποχή μπήκε στο δωμάτιο της οικιακής βοηθού, την ώρα που η εκείνη κοιμόταν, σήκωσε τα σκεπάσματα και προσπάθησε να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα.

«Τότε εκείνη ξύπνησε κι εγώ έφυγα», πρόσθεσε. Όμως, όπως εξομολογήθηκε στον ιερέα, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και την παρενόχλησε ξανά.

Το κόμμα Gabriela, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου, χαρακτηρίζοντας «αποκρουστικές» τις δηλώσεις αυτές και κατηγορώντας τον ότι ομολόγησε απόπειρα βιασμού.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος «επινόησε» αυτήν την ιστορία και «την έκανε πιο πικάντικη». «Επινόησε ένα γελοίο ανέκδοτο για να επιστήσει την προσοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος και οι συμμαθητές του είχαν υποστεί στο λύκειο», είπε ο Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε έγιναν σε μια ομιλία του, ενώ κατακεραύνωνε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τις σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά. Ο πρόεδρος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία «τον πιο υποκριτικό θεσμό», είπε ότι οι συμμαθητές του και ο ίδιος έπεφταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης όταν πήγαιναν να εξομολογηθούν.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ