Βοκιέ: Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αφεθεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης, εδώ η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική απέτυχε, ανέφερε μετά τη συνάντησή του, στην Αθήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων (LR) Λοράν Βοκιέ.

Σε βίντεο που ανέβασε ο κ. Βοκιέ στο twitter, εμφανίζεται πλάι στον πρόεδρο της ΝΔ, και αναφέρεται σε μια νέα γενιά πολιτικών της δεξιάς στην Ευρώπη, που δίνουν έμφαση στην οικονομική διαχείριση σε συνδυασμό με φοροαπαλλαγές, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Στόχος είναι «η ενοποίηση αυτής της γενιάς» ανέφερε.

«Η Γαλλία στάθηκε πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε μια νέα γενιά που ανεβαίνει, μια νέα γενιά στη δεξιά την οποία ενσαρκώνεις» είπε ο Λ. Βοκιέ στρεφόμενος προς τον αρχηγό της ΝΔ.

«Πρόκειται για μια γενιά ηγετών, που είναι ιδιαίτερα αποφασιστικοί για δύο θέματα: την καλύτερη διαχείριση της οικονομίας, ώστε να ανακουφισθεί το θέμα της αγοραστικής δύναμης και του φορολογικού βάρους των συμπολιτών, και κατά δεύτερο, μια σοβαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, στο οποίο βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η Ελλάδα».

Ο Γάλλος πολιτικός πρόσθεσε ότι η ίδια γενιά βρίσκεται σήμερα στην Ισπανία, στην Σουηδία, στην Πορτογαλία και στόχος είναι πλέον «η ενοποίηση αυτής της γενιάς».

Κάνοντας έμμεσα αναφορά στις θέσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, με τις οποίες είναι αντίθετος, ο Λ. Βοκιέ πρόσθεσε:

«Αυτή η ανανέωση ξεπερνά κατά πολύ, την εξαιρετικά περιοριστική αντιπαράθεση που επιχειρούν να επιβάλουν ορισμένοι, μεταξύ των λαϊκιστών και των προοδευτικών, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να ναυαγήσει η Ευρώπη.

Εμείς αντίθετα θέλουμε να δείξουμε αυτή τη νέα γενιά ανθρώπων, που έχουν διάθεση να συνεργασθούν, που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, και που πιστεύουν ότι έχουμε μεν ανάγκη την Ευρώπη, αλλά θα πρέπει όμως να την αλλάξουμε. Το θέμα δεν είναι απλά, το αν είμαστε υπέρ ή κατά της Ευρώπης, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης του ευρωπαϊκού ζητήματος».

Στρεφόμενος προς τον κ.Μητσοτάκη, συμπλήρωσε:

«Στην Ελλάδα με την εξαιρετική ευαισθησία, και με τη υποστήριξη που θα δώσουμε στο πρόγραμμα που θα φέρει η ΝΔ, το οποίο θα στοχεύει συγχρόνως στην αποκατάσταση της οικονομίας, αλλά με αντάλλαγμα τη φορολογική ελάφρυνση των συμπατριωτών Ελλήνων, θεωρώ ότι είναι μια καλή προσέγγιση».

Ο Λοράν Βοκιέ έκλεισε λέγοντας ότι «θα πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική εδώ απέτυχε, ότι έχουμε ανάγκη να αναλάβουμε δράση και να μην αφήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τις επιπτώσεις της μετανάστευσης. Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ