Υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων από τις συγκρούσεις στη νότια Συρία

Ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων στη νότια Συρία υπερτριπλασιάστηκε σε 160.000 έπειτα από τις τελευταίες συγκρούσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στην Ιορδανία, ο Μοχάμαντ Χαουάρ.

«Αναμένουμε ο αριθμός να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας», τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. Ο τελευταίος απολογισμός της Ύπατης Αρμοστείας τη Δευτέρα ήταν 45.000.

Νωρίτερα σήμερα ένας Ιορδανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη νότια Συρία, καθώς η επιθετική εκστρατεία που διεξάγει ο συριακός στρατός ενάντια στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχει πυροδοτήσει φόβους για μια ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Στην Ουάσινκγτον, ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία για εκεχειρία, ενώ η κατάσταση στην νότια Συρία παραμένει «δυσοίωνη» με τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις να βομβαρδίζουν την περιοχή.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα που πολεμά στο πλευρό της Δαμασκού δήλωσε σήμερα ότι οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «πολύ μεγάλη νίκη» στην περιοχή αυτή.

Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατεύματα παρελαύνουν σε αρκετές πόλεις και ένας αξιωματούχος των ανταρτών είπε ότι η πρώτη γραμμή των αντικαθεστωτικών δυνάμεων έχει καταρρεύσει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει ότι η εκστρατεία του συριακού στρατού έχει από τις 19 Ιουνίου προκαλέσει το θάνατο 98 αμάχων.

Το Ισραήλ και η Ιορδανία – που φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 666.000, καταγεγραμμένους από τον ΟΗΕ, πρόσφυγες– έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο προσφύγων στην επικράτειά τους.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ