Παγκόσμια κατακραυγή για το μακελειό στη Γάζα- Διπλωματικές αντιδράσεις- Έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΟΗΕ- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τα χθεσινά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας με αιματηρό απολογισμό 59 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές δέχθηκαν τα πυρά του ισραηλινού στρατού. Μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά και ένα βρέφος, το οποίο απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Το μωρό με το όνομα Λέιλα αλ Γαντούρ, ήταν μόλις οκτώ μηνών. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014.

Το απόγευμα της Τρίτης θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί αύριο στις 10:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένη Έθνη.

«Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Διεθνή επέμβαση ζητούν οι Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ διέπραξε τρομερή σφαγή στη Γάζα

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση, που έχει έδρα τη Δυτική Όχθη, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διέπραξε «μια τρομερή σφαγή» στη λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Γιούσουφ αλ-Μαχμούντ, ζήτησε σε ανακοίνωση «μια άμεση διεθνή επέμβαση προκειμένου να σταματήσει η τρομερή σφαγή που διαπράττουν στη Γάζα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εναντίον του ηρωικού λαού μας».

Οργισμένη αντίδραση του Αμπάς: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία

Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αναλάβει η Ουάσινγκτον ρόλο μεσολαβητή για την ειρήνευση. “Με το βήμα αυτό η αμερικανική κυβέρνηση ακύρωσε τον ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία και προσέβαλε τον κόσμο, τον παλαιστινιακό λαό, το αραβικό και το ισλαμικό έθνος και προκάλεσε αστάθεια”, είπε ο Νάμπιλ Άμπου Ρντέινεχ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε στην τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας, είπε ότι παραμένει δεσμευμένος για την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Νετανιάχου: Αυτοάμυνα εναντίον της Χαμάς οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια ογκωδών διαδηλώσεων, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».Η Άγκυρα ανακαλεί τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ μετά τις συγκρούσεις στην Γάζα – Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ για “γενοκτονία”

Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για “κρατική τρομοκρατία” και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους “γενοκτονία”.

“Η Τουρκία θα αντιδράσει σε αυτό αυστηρά. Ανακαλούμε τους πρέσβεις μας από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις…Επίσης προτείνουμε την σύγκληση μιας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα διεξάγουμε συνομιλίες με πολλούς ηγέτες και κηρύσσουμε τριήμερο πένθος από αύριο”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε Τούρκους φοιτητές στο Λονδίνο που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή την γενοκτονία, από όπου και αν προέρχεται από το Ισραήλ ή την Αμερική”, είπε ο Ερντογάν.

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς ευθύνεται για τη βία και τους θανάτους στη Γάζα

Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη βία που ξέσπασε στη Γάζα πριν από την τελετή εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα σήμερα» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Την ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους την έχει ξεκάθαρα η Χαμάς» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις συγκρούσεις σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν «οκτώ παιδιά κάτω των 16 ετών», σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς προκαλεί εσκεμμένα και κυνικά αυτήν την απάντηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι «μια οργάνωση που ενεπλάκη σε κυνικές δραστηριότητες, οι οποίες οδήγησαν σε αυτούς τους θανάτους».

«Εδώ και εβδομάδες η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθούσε να το διαχειριστεί αυτό χωρίς βία» επισήμανε επίσης, καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» της Χαμάς.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν είπε κουβέντα για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη “στη συνολική και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων”, με την ευκαιρία των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Στη λακωνική ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ο Μακρόν καταδίκασε τη βία στη Γάζα και ανέλαβε δράση

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε τη βία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών» στη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, αναφέρει δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποίησε το Ελιζέ.

Ο Μακρόν επανέλαβε επίσης στους συνομιλητές του την «αποδοκιμασία της Γαλλίας» όσον αφορά «την αμερικανική απόφαση να ανοίξει πρεσβεία (σ.σ. των ΗΠΑ) στην Ιερουσαλήμ», και τη θέση ότι το τελικό καθεστώς της πόλης «δεν μπορεί να προσδιοριστεί παρά μόνο ανάμεσα στα μέρη, σε ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης» υπό την αιγίδα «της διεθνούς κοινότητας».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με το Ελιζέ, «υπογράμμισε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ειρήνη και στην ασφάλεια», ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε «την προσήλωσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στην πάγια γαλλική θέση υπέρ μιας λύσης δύο Κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που θα ζουν πλάι-πλάι με ασφαλή και αναγνωρισμένα σύνορα».Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τη διεξαγωγή έρευνας για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη Δευτέρα την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδιατης Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για το αιματοκύλισμα στη Γάζα – ΦΩΤΟ

Με ένα πολύ δυνατό, για πολλούς συγκλονιστικό, πρωτοσέλιδο σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Γάζα η γαλλική εφημερίδα, Liberation.

Στην πρώτη της σελίδα υπάρχει μία πολύ «δυνατή» φωτογραφία από έναν τραυματία διαδηλωτή με τον τίτλο να αναφέρει: «Ιερουσαλήμ-Γάζα: Μία πρεσβεία κι ένα μακελειό».

Αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα

Οι θάνατοι σχεδόν εξήντα Παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις σφαίρες, τα δακρυγόνα και τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησαν οι άνδρες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα προκάλεσαν έντονες διπλωματικές αντιδράσεις, ιδίως στην Τουρκία και στη Νότια Αφρική, οι κυβερνήσεις των οποίων ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ, ενώ από την άλλη, οι ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Η ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους ανήκει ολοκληρωτικά στη Χαμάς», η οποία προκάλεσε «εσκεμμένα και κυνικά αυτή την αντίδραση» του Ισραήλ, έκρινε ο Ρατζ Σα, αναπληρωτής εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επίσης καταδίκασε αυτή την «τρομοκρατική οργάνωση» και διατράνωσε ότι η χώρα του και «κάθε χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το έδαφός της».

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από την πλευρά του κατήγγειλε μια «σφαγή».

Η Νότια Αφρική ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ «μέχρι νεοτέρας» λόγω της βίας με θύματα Παλαιστίνιους. Η Τουρκία, που έκανε λόγο για «γενοκτονία», ανακάλεσε επίσης για διαβουλεύσεις τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών της στο Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον.

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία, επέκριναν τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τη μεταφορά της οποίας είχαν καταδικάσει και προτρέψει να ακυρωθεί 128 από τα 193 κράτη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τα εγκαίνια, τη Δευτέρα, πυροδότησαν τη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Γάζα. Τουλάχιστον 58 σκοτώθηκαν όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ στα σύνορα.

«Οι υπεύθυνοι για αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν», έκρινε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την «μεγάλη ανησυχία του» για την κατάσταση. Για τη Διεθνή Αμνηστία, διαπράχθηκαν «εγκλήματα πολέμου», ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) έκανε λόγο για ένα «λουτρό αίματος».

Γαλλία: Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε τη βία των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄. Επανέλαβε την «αποδοκιμασία της Γαλλίας» όσον αφορά «την αμερικανική απόφαση να ανοίξει πρεσβεία (σ.σ. των ΗΠΑ) στην Ιερουσαλήμ», και τη θέση ότι το τελικό καθεστώς της πόλης «δεν μπορεί να καθοριστεί παρά μόνο από τα μέρη, σε ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας».

Τουρκία: Το Ισραήλ «ασκεί κρατική τρομοκρατία, το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης», κατήγγειλε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «μια γενοκτονία» και προσθέτοντας ότι «καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία, αυτή τη γενοκτονία», για την οποία επέρριψε ρητά την ευθύνη όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία – όπου ο Πρόεδρος Ερντογάν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος- ανακάλεσε ταυτόχρονα για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της στο Τελ Αβίβ και στην Ουάσινγκτον.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ επέμεινε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «εξίσου υπεύθυνη με το Ισραήλ για αυτή τη σφαγή».

Νότια Αφρική: «Εξαιτίας του σοβαρού και τυφλού χαρακτήρα της νέας ισραηλινής επίθεσης», η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει «μέχρι νεοτέρας διαταγής» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.

Κουβέιτ: «Καταδικάζουμε αυτό που έγινε», δήλωσε ο πρεσβευτής του εμιράτου στον ΟΗΕ, ο Μανσούρ αλ Οτάιμπι, η χώρα του οποίου ζήτησε να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Βρετανία: «Καλούμε σε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθούν ενέργειες καταστροφικές για τις ειρηνευτικές προσπάθειες», δήλωσε εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.

Ρωσία: Ερωτηθείς εάν η Μόσχα θεωρεί ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Ναι, έχουμε αυτή την ανησυχία και το έχουμε ήδη πει». Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τη ρωσική θέση ότι «η τύχη της Ιερουσαλήμ πρέπει να αποφασιστεί σε έναν απευθείας διάλογο (του Ισραήλ) με τους Παλαιστίνιους».

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ζητάμε από όλα τα μέρη να ενεργήσουν με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Καναδάς: «Είναι ασυγχώρητο το ότι άμαχοι, δημοσιογράφοι και παιδιά έπεσαν θύματα», σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

Αίγυπτος: Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τους νεκρούς στη Γάζα «μάρτυρες» και προειδοποίησε εναντίον της «κλιμάκωσης». Ο μεγάλος μουφτής Σάουκι Άλαμ καταδίκασε τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας, μια «άμεση και ξεκάθαρη προσβολή στα αισθήματα ενάμιση δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων στη γη», που «ανοίγει την πόρτα σε περισσότερες συγκρούσεις και πολέμους στην περιοχή».

Σαουδική Αραβία: το βασίλειο «καταδικάζει εντόνως τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον άοπλων παλαιστίνιων αμάχων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ιράν: Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε τη «σφαγή εν ψυχρώ από το ισραηλινό καθεστώς αναρίθμητων Παλαιστίνιων που διαδήλωναν στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου» κι έκανε λόγο για μια «ημέρα μεγάλης ντροπής».

Συρία: Η Δαμασκός «καταδικάζει τη σφαγή» δεκάδων «άοπλων παλαιστίνιων πολιτών», τόνισε πηγή προσκείμενη στο ΥΠΕΞ.

Βέλγιο: «Καλώ να αποφευχθεί κάθε δυσανάλογη χρήση βίας», ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρεντέρς.

Νορβηγία: Για την υπουργό Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σεράιντε «είναι απαράδεκτο να βάλλονται αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών».

Βραζιλία: Η Μπραζίλια απευθύνει «έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για την ειρήνη», δήλωσε ο Πρόεδρος Μισέλ Τέμερ, καταδικάζοντας τις «φρικιαστικές βιαιότητες».

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ): Ο ΟΙΣ, που αποτελείται από 57 κράτη μέλη, χαρακτήρισε «παράνομη» την αμερικανική απόφαση.

Μαρόκο: Ο μονάρχης Μοχάμεντ Στ΄ κατήγγειλε τη «μονομερή απόφαση» των ΗΠΑ.Ο Γιλντιρίμ για το αιματοκύλισμα στη Γάζα: Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, καταδικάζοντας τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας στις διαδηλώσεις για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας «προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ