Το πιο ξέφρενο πάρτι του κόσμου άρχισε- Το φαντασμαγορικό καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο… σε αριθμούς – ΦΩΤΟ

Το πιο ξέφρενο πάρτι του κόσμου, το διασημότερο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο άρχισε! Σάμπα, χρώματα, άφθονο αλκοόλ και -κυρίως- εκατοντάδες χιλιάδες ημίγυμνα κορμιά παρελαύνουν μέχρι τελικής πτώσης στο σαμποδρόμιο των 72.000 θεατών. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς αριθμούς που

6 εκατομμύρια καρναβαλιστές

Τόσοι υπολογίζεται ότι θα είναι οι άνθρωποι που θα κατακλύσουν τους δρόμους κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, δηλαδή με άλλα λόγια ο πληθυσμός του Ρίο διπλασιάζεται, κυριολεκτικά, τις ημέρες αυτές.

13 σχολές σάμπα

Πρόκειται για τις σχολές της «ειδικής κατηγορίας», μεταξύ 3000-4000 ανθρώπων η κάθε μία. Είναι η ελίτ του καρναβαλιού, που θα παρελαύνει όλη τη νύχτα, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο σαμποδρόμιο, ενώπιον των 70.000 θεατών. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τα έχουν ορίσει 54 κριτές.

Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, οι σχολές χωρίζονται σε κατηγορίες. Όσες έχουν καταταγεί στην δεύτερη κατηγορία παρελαύνουν τις προηγούμενες Παρασκευές και Σάββατα.

Ουρά 720 μέτρων σχηματίζουν οι χιλιάδες χορευτές της σάμπα

Αυτό είναι το μήκος του σαμποδρόμιου, του σταδίου που έχει το σχήμα μιας λεωφόρου, όπου ξεχύνονται τα άρματα, οι χορεύτριες και οι χορευτές και οι μουσικοί των σχολών της σάμπας.

Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας – Οικονομική ένεση από τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 17.110 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, εκ των οποίων οι 794 θα αναπτυχθούν αποκλειστικά περιμετρικά του σαμπαδρόμιου.

Η δημοτική αρχή υπολογίζει ότι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ θα αναζωογονήσουν, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, την οικονομία της πόλης, χάρη στους τουρίστες που θα συρρεύσουν αυτό το διάστημα. Σε ποσοστό 86%, κατά μέσο όρο, ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρίο σε σύγκριση με 71% πέρυσι.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στις παρελάσεις στο σαμπαδρόμιο, όσοι δεν ανήκουν σε κάποια σχολή σάμπας, πρέπει να αγοράσουν το αποκριάτικο κοστούμι τους. Το πόσο κυμαίνεται μεταξύ 800-1600 ρεάλ (200- 400 ευρώ).

Άφθονο αλκοόλ και… σεξ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Αυτήν την ποσότητα φιλοδοξεί να πουλήσει ο κολοσσός της ποτοποιίας AMBEV κατά τη διάρκεια όλου του μήνα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης και στα τις τουριστικές συνοικίες του Ρίο.

Χιλιάδες δημόσιες τουαλέτες

Η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε 32.650 δημόσιες τουαλέτες στους δρόμους του Ρίο. Κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών παρελάσεων, όπως εκείνης της Μπόλα Πρέτα, όπου αναμένονται αύριο 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, η αναλογία θα είναι μια τουαλέτα για 2.600 ανθρώπους.

Ωστόσο όσοι (και είναι πολλοί) καταφύγουν στα πεζοδρόμια για την ανάγκη τους κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 563 ρεάλ (130 ευρώ).Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ