Φονικός σεισμός μόλις 4 Ρίχτερ στην Ιταλία – Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι, θαμμένοι στα συντρίμμια, είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 4 Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί Ίσκια, στη νότια Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.

Συγκλονιστικές εικόνες από τον αγώνα των συνεργείων διάσωσης να σώσουν ένα μωρό μόλις 7 μηνών δημοσιεύουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Repubblica δείχνουν τους πυροσβέστες να έχουν χωθεί μέσα στα χαλάσματα στο χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Εκεί κατέρρευσαν έξι κτίρια και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό το μωρό, ενώ εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να προσπαθούν να βγάλουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, που είναι παγιδευμένα.

Νεκροί, σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica, είναι ένας ηλικιωμένος που χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και μία γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στα ερείπια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και άλλους ανθρώπους από τα γκρεμισμένα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 10 ετών, ένα μωρό 7 μηνών και μια έγκυο.Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Το βράδυ έφθασαν με πλοίο από τη Νάπολη πυροσβέστες και μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συγκάλεσε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ