Ερντογάν: Ανέντιμη κίνηση η προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στον ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα “μη έντιμη κίνηση” την προσφυγή της ιρακινής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

“Μπορούν να προσφύγουν στο ΣΑ, αυτό είναι φυσικό τους δικαίωμα, αλλά αυτή δεν είναι μια έντιμη κίνηση”, δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

Η Βαγδάτη ζητά από το ΣΑ να διατάξει την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από ένα στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην Μοσούλη, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ότι η Τουρκία δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά της από την εν λόγω περιοχή στο Ιράκ.

Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί εκεί δεν είναι στρατεύματα μάχης, αλλά έχουν σταλεί για να προστατεύσουν τους στρατιώτες που παρέχουν εκπαίδευση στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις. Η Τουρκία είναι “αποφασισμένη” να συνεχίσει την εκπαίδευση, πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι δήλωσε ο γιος του Ερντογάν για τη σχέση του με τους τζιχαντιστές

Αεροπορικές επιδρομές σε σχολικές εγκαταστάσεις στην Υεμένη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ