Spiegel: Συμφωνία με την Ελλάδα – Εμπιστοσύνη από τις Βρυξέλλες

«Το Grexit και η πτώχευση αποτράπηκαν για μία ακόμη φορά», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας του και συμπληρώνει: «Αλλά η παράταση τεσσάρων μηνών του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα».

Οι αντιδράσεις σχετικά με την κατ’αρχήν συμφωνία η οποία επετεύχθη, είναι άξιες απορίες, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», που παραθέτει τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, μετά το τέλος του Eurogroup: «Η προσωρινή συμφωνία για την παράταση τεσσάρων μηνών του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα προλαμβάνει μία πιθανή ελληνική χρεοκοπία. Μπορεί, όμως, επίσης, να ανοίξει πολλά ζητήματα και να οδηγήσει σε κάποιες αποφάσεις. Μοιάζει περισσότερο σαν μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, παρά σαν μία συμφωνία ειρήνης».

Σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που καλείται να υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε μία τελική συμφωνία, το «Der Spiegel» σημειώνει: «Πρόκειται για μία τεράστια παραχώρηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είχε ως κύρια θέση στην προεκλογική της εκστρατεία το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Την ερχόμενη εβδομάδα, τα Κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να εγκρίνουν ένα πακέτο ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της Bundestag», σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ