23 νεκροί σε τροχαίο στην Αϊτή

23 νεκροί σε τροχαίο στην Αϊτή

Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν υπερφορτωμένο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στη νοτιοδυτική Αϊτή, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές.

“Ανασύραμε 17 πτώματα από το σημείο του τροχαίου. Ανάμεσα στους τραυματίες, έξι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης Ζερεμί στην περιφέρεια Γκραντ Ανς, στο νότο της χώρας, δήλωσε ο γιατρός Νταντί Μοντινέρ, διευθυντής του υγειονομικού τμήματος της περιοχής.

Το τροχαίο σημειώθηκε αργά χθες στην περιοχή Ροζό, όταν φορτηγό που μετέφερε 50 μικροεμπόρους και τρόφιμα ανατράπηκε στο δρόμο.

“Οι επιβάτες ήταν στοιβαγμένοι πάνω στο όχημα ανάμεσα στα προϊόντα”, δήλωσε ο γονέας ενός θύματος.

“Το φορτηγό ήταν υπερφορτωμένο”, πρόσθεσε ο γιατρός που κάλεσε ενισχύσεις για την παροχή πρώτων βοηθειών στους πολλούς τραυματίες.

“Έχουμε ήδη περί τους είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων δέκα έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα. Δεν είμαστε ειδικοί, δεν έχουμε τον εξοπλισμό για τη περίθαλψη των τραυματιών. Κάποιοι πρέπει να διακομισθούν επειγόντως σε άλλο νοσοκομείο που απέχει 60 χλμ. από εδώ”, δήλωσε ο δρ Μοντινέρ.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο της Αϊτής είναι σε κακή κατάσταση παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στις υποδομές της εθνικής οδού στη νοτιοδυτική χώρα, με τη χορήγηση βοήθειας από το εξωτερικό μετά το σεισμό του 2010.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αστυνομικοί εκτέλεσαν με 70 σφαίρες… αγελάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ