Ιρανοί οι κάτοχοι των κλεμμένων διαβατηρίων στο Boeing

Ιρανοί οι κάτοχοι των κλεμμένων διαβατηρίων στο Boeing

 

Ιρανοί υπήκοι ήταν οι δύο άνδρες που σύμφωνα με την Ιντερπόλ ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια στην πτήση MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Σύμφωνα με την Telegraph, το BBC επικαλείται ένα Ιρανό, φίλο των δύο ανδρών, ο οποίος φέρεται να είπε ότι τους φιλοξένησε στην Κουάλα Λουμπούρ όταν έφτασαν εκεί από την Τεχεράνη (πριν μεταβούν στο Πεκίνο). 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος γνώριζε τον έναν από τους δύο άνδρες από τότε που πήγαιναν μαζί σχολείο στο Ιράν, είπε ότι είχαν φέρει μαζί τους τα κλεμμένα διαβατήρια γιατί ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι ταξίδευαν στο Boeing με διαβατήρια που άνηκαν σε έναν Ιταλό και έναν Αυστριακό.  Αγόρασαν τα διαβατήρια καθώς και τα εισιτήρια τους για το Άμστερνταμ μέσω Πεκίνου στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο τελικός προορισμός ενός εκ των δύο ήταν η Φρανκφούρτη, όπου ζει η μητέρα του, ενώ ο άλλος ήθελε να ταξιδέψει στη Δανία.

Η ίδια πηγή είπε στο BBC, ότι έστειλε στο CNN μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο ίδιος με τους δύο φίλους του, τις ημέρες που προηγήθηκαν της μοιραίας πτήσης.

Ο ανταποκριτής του  BBC στο Ιράν Bahman Kalbasi είπε στην Telegraph ότι οι δύο Ιρανοί έψαχναν ένα μέρος για να εγκατασταθούν.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ