Ο Νίκος Δένδιας για την αποστολή Crotale στην Γαλλία

Απάντηση στις πληροφορίες που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τη δημοσιότητα περί αποστολής του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Crotale στη Γαλλία, για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιαεροπορικό αντι-drone θόλο όπως το Ισραήλ

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Ναι» στην αποστολή στην Γαλλία του αντιαεροπορικού συστήματος Crotale που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Νίκος Δένδιας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποστολής αντιαεροπορικών συστημάτων Crotale στη Γαλλία με πυραύλους απάντησε χωρίς περιστροφές ότι «Αν η Γαλλία διατυπώσει εγγράφως το προφορικό αίτημα για την παροχή Crotale, για την προστασία του Παρισιού, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα μας θα συναινέσει».

Όπως επεσήμανε, «αλίμονο αν εμείς, η χώρα που έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με την γαλλική δημοκρατία δεν βοηθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που εκπροσωπούν ό,τι το ελληνικό στον κόσμο αυτό», διευκρινίζοντας ότι η απουσία για μικρό χρονικό διάστημα δε θα αποδυναμώσει την αεράμυνα της χώρας.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε και για το θέμα παραχώρησης των S-300 στην Ουκρανία λέγοντας ότι «τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα μεταφερθούν Patriot, δεν θα μεταφερθούν S-300, η χώρα δεν πρόκειται να στερηθεί αυτά που είναι απαραίτητα για την άμυνά της και την προστασία των καίριων συμφερόντων της πατρίδας μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ