2023: Έτσι υποδέχτηκε ο πλανήτης το νέο έτος

Το Όκλαντ, η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, ήταν η πρώτη μεγαλούπoλη στον κόσμο που υποδέχθηκε το 2023.

Πυροτεχνήματα από τον ουρανοξύστη των 330 μέτρων και από τη γέφυρα του λιμανιού του Οκλαντ φώτισαν τον ουρανό ενώ ο κόσμος καλωσόριζε τον καινούργιο χρόνο με μουσική, χορό και ελπίδα…

Νωρίτερα, σε πιο χαμηλούς τόνους είχαν υποδεχτεί το νέο έτος οι μικρές νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αυστραλία

Με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων ευχήθηκαν καλή χρονιά στην Αυστραλία.

Πάνω από 7.000 πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από τη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και ακόμα δυο χιλιάδες από το μέγαρο της Όπερας κάνοντας τη νύχτα μέρα.

Εκατοντάδες σκάφη, γεμάτα κόσμο είχαν παραταχθεί από νωρίς στο λιμάνι, ενώ κατάμεστοι ήταν οι γύρω δρόμοι.

Κίνα

Υπερθέαμα στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο ερχομός του νέου έτους γιορτάστηκε με πυροτεχνήματα και την φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων στο σημαντικό λιμάνι.

Μουσικοχορευτικά δρώμενα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας έδωσαν τον ιδιαίτερο τόνο στους εορτασμούς που συνδύασαν την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Παρόμοιο το σκηνικό στο Πεκίνο και στο Σινικό Τείχος.

Στο μήνυμά του ο Κινέζος πρόεδρος Σι εξήρε τα επιτεύγματα της Κίνας ως μια χώρα με δυο συστήματα, ενώ σε μια έμμεση αναφορά στον κορωνοϊό είπε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές απόψεων και απηύθηνε έκκληση για ενότητα.

Ταϊβάν

Σόου πυροτεχνημάτων και στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν από τους ουρανοξύστες φώτισαν τον ουρανό ενλώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι και καλλιτέχνες εύχονταν στον κόσμο καλή χρονιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ