Προτείνουν στην Ρούσεφ να μην πάει στις ΗΠΑ

Προτείνουν στην Ρούσεφ να μην πάει στις ΗΠΑ

Κορυφαίοι σύμβουλοι της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ της πρότειναν την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής της στον Λευκό Οίκο τον επόμενο μήνα, μετά τις αποκαλύψεις για την κατασκοπία από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) εναντίον της και κατά άλλων βραζιλιάνων.

Μεταξύ αυτών που ενθαρρύνουν τη Ρούσεφ να ακυρώσει το ταξίδι της, είναι και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ανέφερε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο Λούλα, προκάτοχος της Ρούσεφ στην ηγεσία της χώρας, παραμένει ένα πρόσωπο με επιρροή στη λήψη σημαντικών αποφάσεων της κυβέρνησης.

Ο αξιωματούχος, δήλωσε επίσης στο Reuters, ότι η Ρούσεφ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα το πράξει μόνο μετά από την προγραμματισμένη συνάντηση της Τρίτης, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Λουίς Αλμπέρτο Φιγκουιρέδο, ο οποίος ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, για να ακούσει τις αμερικανικές εξηγήσεις για την κατασκοπεία και αναμένεται να μεταφέρει στην πρόεδρο της Βραζιλίας την επίσημη έκθεσή του.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκοπεύουν τη Βραζιλία, προέρχονται απο έγγραφα που διέρρευσαν από τον πρώην κατάσκοπο της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν και έχουν περιπλέξει τις διπλωματικές προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στην Αμερική. Η επίσκεψη Ρούσεφ έχει προγραμματιστεί για την 23η Οκτωβρίου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρόεδρος της Βραζιλίας συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα για περίπου 45 λεπτά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G-20 στη Ρωσία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ