15 δισ. από το ΔΝΤ στην Ουκρανία

 15 δισ. από το ΔΝΤ στην Ουκρανία

 

«Η βοήθεια που θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Κογκρέσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου.

«Η Ουκρανία, που είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, έχει ανάγκη από θεμέλια για να ανοικοδομήσει την οικονομία της και αυτό θα πρέπει να προέλθει από το ΔΝΤ», σημείωσε ο Λιου απευθυνόμενος σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

«Αυτό θα αφορά ένα πακέτο το οποίο ενδέχεται να ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε από μόνη της να προσφέρει αυτή τη χρηματοδότηση.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ουκρανική κυβέρνηση ώστε να υιοθετηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη βοήθεια αυτή», δήλωσε ο Λιου.

«Γι’ αυτό τον λόγο το ΔΝΤ είναι τόσο σημαντικό. Είναι το πρώτο που επεμβαίνει», συνέχισε ο Λιου, ενώ ζήτησε από το Κογκρέσο να υιοθετήσει μια μεταρρύθμιση που προβλέπει τον διπλασιασμό των μόνιμων πόρων του ΔΝΤ, η οποία δεν έχει προχωρήσει εν αναμονή της επικύρωσής της από τους αμερικανούς κοινοβουλευτικούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία απειλεί με κυρώσεις τις Βρυξέλλες

Τι είπε ο Ολάντ στον Πούτιν για την Κριμαία

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία

Σόιμπλε: Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος

Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας

Στη Γερμανία τα ηνία των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

Στέλνουν το ΔΝΤ στην Ουκρανία

Κερδισμένη η Μέρκελ από την κρίση στην Ουκρανία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ