Λιβύη:Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Λιβύη:Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Δύο Λίβυοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα στρατόπεδο σε μια περιοχή στην έρημο, στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη στρατιωτική βάση Τάμαχιντ, που αποτελούσε στο παρελθόν μονάδα υποστήριξης και όπου αποθηκευόταν εξοπλισμός επί των ημερών του ανατραπέντα Μουάμαρ Καντάφι, κοντά στην πόλη Σέμπχα, περίπου 800 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Κάτοικοι της Σέμπχα είπαν ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν μεταβεί στην περιοχή με οκτώ αυτοκίνητα.

«Εισέβαλαν με αυτοκίνητα, πυροβολώντας. Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», είπε ο Άλι αλ Σέιχλι, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου στρατού. «Διεξάγεται έρευνα», πρόσθεσε.

Ο στρατηγός Ραμαντάν αλ Μπάρασι, διοικητής των δυνάμεων του στρατού στο νότιο τμήμα της Λιβύης, δεν βρισκόταν στο στρατόπεδο όταν σημειώθηκε η επίθεση αλλά ο βοηθός του, Μούσα αλ Αουάμι, είναι ανάμεσα στα θύματα, είπε ο Σέιχλι.

Στο χάος που ακολούθησε την πτώση του Καντάφι το 2011, η τεράστια περιοχή της ερήμου στο νότιο τμήμα της χώρας αυτής της βόρειας Αφρικής μετατράπηκε σε προνομιακό πεδίο δράσης λαθρέμπορων όπλων, τα οποία κατέληξαν σε μαχητές της αλ Κάιντα πιο βαθιά στη Σαχάρα. Από την περιοχή αυτή περνούν επίσης διάφορα άλλα αγαθά λαθραία.

Τον Δεκέμβριο, το κογκρέσο της Λιβύης κήρυξε το νότιο τμήμα της χώρας στρατιωτικοποιημένη ζώνη και διέταξε το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων με την Αλγερία, το Νίγηρα, το Τσαντ και το Σουδάν.

Η απόφαση έδωσε στο υπουργείο Άμυνας εξουσίες όπως να διορίζει έναν στρατιωτικό ως κυβερνήτη με εντολή να προσαγάγει φυγόδικους στην δικαιοσύνη και να προβαίνει στην απέλαση λαθρομεταναστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ