13 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

13 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

 

Οι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Σομαλία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

“Ο στόχος μας ήταν κυρίως Αιθίοπες στρατιώτες και στρατιώτες από το Τζιμπουτί που εισέβαλαν στη χώρα μας. Κάθονταν εκεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιχείρησης της οργάνωσης, ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι 25, περιλαμβανομένων στρατιωτών από την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και τη Σομαλία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή για το αν μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται ξένοι στρατιώτες.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν Αιθίοπες και Σομαλοί στρατιώτες στην πόλη Μπαλαντουέιν στην κεντρική Σομαλία, ανακοίνωσε πολιτική πηγή.

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε κοντά σε στρατιωτική βάση, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο πολιτικός Νταχίρ Αμίν Τζέσοου από το Μπαλαντουέιν.

“Ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε ξαφνικά στο εστιατόριο όπου βρίσκονταν στρατιώτες και πολίτες… και ανατινάχθηκε”, δήλωσε ο Αχμεντ Νουρ από τον τόπο της επίθεσης.

“Είδα αρκετούς στρατιώτες να μεταφέρονται, αλλά δεν μπορούσα να διακρίνω αν ήταν νεκροί ή τραυματίες”, είπε ο ίδιος.

Τα αιθιοπικά στρατεύματα μάχονται κατά των ισλαμιστών ενόπλων στη γειτονική Σομαλία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ