11η Σεπτεμβρίου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 2.977 νεκρών

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, ημέρα της 20ής επετείου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή, η οποία  ξεκίνησε από το μνημείο στο Μανχάταν, το οποίο ανεγέρθηκε στο “Σημείο Μηδέν”.

Εκεί βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (WTC), οι οποίοι κατέρρευσαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

11η Σεπτεμβρίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρέστη στην τελετή στη μνήμη των 2.977 νεκρών των επιθέσεων, εκ των οποίων οι 2.753 στη Νέα Υόρκη, ενώ κοντά του στάθηκαν οι πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, που συνοδεύονταν από τις συζύγους τους, Μισέλ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το σημείο μόνος του.

 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (15:46 ώρα Ελλάδος) σήμερα, την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο, στο οποίο είχε γίνει αεροπειρατεία από 5 από τους 19 τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις, έπεσε στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ένα κουδούνι σήμανε στι; 9.03 για να σηματοδοτήσει τη στιγμή που η πτήση 175 συγκρούστηκε στον δεύτερο πύργο. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν ανέβηκε στη σκηνή αμέσως μετά και τραγούδησε το “I’ll See You In My Dreams”.

Από το Πεντάγωνο κρέμασαν μία τεράστια αμερικανική σημαία, σηματοδοτώντας την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη κατά του κτιρίου.

Μια τρίτη πτήση, η πτήση 77 της American Airlines, που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, κατελήφθη πάνω από το Οχάιο. Στις 9:37 π.μ., συνετρίβη στη δυτική πλευρά του Πενταγώνου, στην κομητεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, προκαλώντας τη μερική κατάρρευση της πλευράς του κτιρίου.

Πηγή φωτό: AP, Reuters, EPA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ