Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο enikos.gr

“Συγχαίρω το enikos.gr για την πρωτοβουλία του να συμμετάσχει στον σημαντικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης” επισημαίνει στο μήνυμα μέσω βίντεο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος καταθέτει τις σκέψεις του στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζει πως “είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που στον διάλογο αυτό, ο οποίος θα καθορίσει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους να περιγράψουν την Ευρώπη στην οποία θέλουν να ζήσουν. Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και την κοινωνία των πολιτών μας να διαμορφώσουμε από κοινού ένα σχέδιο για μια Ευρώπη, που θα διασφαλίζει την ενότητά της μέσα από την επαναθεμελίωση της σχέσης της με τα εθνικά κράτη μέλη και τις κοινωνίες τους” σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων και εξηγεί τους δύο λόγους για τους οποίους είναι μια μοναδική συγκυρία.

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ