Στείλτε στο enikos.gr τις σκέψεις σας για το Μέλλον της Ευρώπης

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Είναι η πρώτη φορά που ο πολίτης έχει φωνή και μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να διαμορφώσει με αυτόν τον τρόπο το Μέλλον της Ευρώπης.

Είναι μια ανοιχτή, δημιουργική, διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, διατυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης. Για  την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

“Είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο φόρουμ που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τι Ευρώπη θέλουμε τα επόμενα χρόνια” είπε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελιμπασάκης που περιέγραψε αναλυτικά ολόκληρη τη διαδικασία.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ