Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Ο λόγος στους πολίτες: Όσο η Γερμανία έχει λόγο, η ΕΕ δεν έχει μέλλον

Τις σκέψεις του στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ακουστεί η φωνή τους και να καταθέσουν τις απόψεις και το όραμά τους για  ένα καλύτερο αύριο, εξέφρασε μέσα από το enikos.gr ο Γιάννης Βαρκάς, 55 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρκά, “όσο η Γερμανία έχει λόγο -ειδικά για όσο έχει την πρωτοκαθεδρία- η ΕΕ δεν έχει μέλλον. Μόνο όταν η πρωτοκαθεδρία περάσει στην Γαλλία μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Επίσης, όπως προσθέτει: “Πού ακούστηκε άλλωστε και πού βρίσκεται η λογική, η χώρα που ξεκίνησε και ηττήθηκε σε δύο παγκόσμιους πολέμους (με στόχο την διάλυση της Ευρώπης και την κυριαρχία της) να νοείται σήμερα σαν “αρχηγός” της ΕΕ; Από πότε οι επιτιθέμενοι και τελικά ηττημένοι θεωρούνται κατόπιν “αρχηγοί”; Αυτό εκτός από παράλογο και ανήθικο είναι και ιστορικά ανήκουστο και ως τέτοιο πρέπει ν’ ανατραπεί προς αποκατάσταση του λογικά ορθού και του ηθικά δίκαιου” σημειώνει ο κ. Βαρκάς.

 Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης δίνει σε όλους πολίτες την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Η πρωτόγνωρη, ανοιχτή διαδικασία εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο με τη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου.

Πολίτες από κάθε γωνιά της Ένωσης συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη μέρα, μέσα από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι συνεισφορές των πολιτών συλλέγονται και τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων, ενώ τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι θα μετασχηματίσουν τις προτεραιότητες που θα διαμορφωθούν σε πολιτικές, αναλόγως με τις αρμοδιότητές τους.

Η Διάσκεψη εξελίσσεται σε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ανατροφοδότησης με μια πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, όπου οι πολίτες μοιράζονται ιδέες και υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις συμβολές τους οι οποίες συλλέγονται, αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Με αποκεντρωμένες, διαδικτυακές, προσωπικές και υβριδικές εκδηλώσεις, σε ολόκληρη την Ένωση.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Διάσκεψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ