Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Ο λόγος στους πολίτες: Οι πληγές του παρελθόντος δεν κλείνουν

Τις δικές του σκέψεις για το αύριο στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, εκφράζει μέσω του enikos.gr  ο κ. Ιωάννης Δρίβας, 52 ετών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίβας, “θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το μέλλον της “Ευρώπης των λαών” και όχι της “Ευρώπης των πολυεθνικών, των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου” όταν και εφόσον ρωτηθούν οι λαοί και αποφασίσουν για το αν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια ένωση”.

Επίσης, ο κ. Δρίβας, που είναι υπάλληλος στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (Ε.ΥΔ.ΑΠ.), επεσήμανε ότι “όσες φορές ως σήμερα ρωτήθηκε λαός της “Ευρωπαϊκής Ένωσης” όπως την έφτιαξαν πολιτικοί αστικών κομμάτων που επηρεάζονται ή/και εκπροσωπούν συμφέροντα τραπεζών/πολυεθνικών, η άρνηση ήταν εκκωφαντικά αρνητική!

Όσες γενιές και αν περάσουν, όσο και αν διαστρεβλώσει το πολιτικό προσωπικό την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου, οι πληγές του παρελθόντος δεν κλείνουν επειδή το θέλει το μεγάλο κεφάλαιο. Ιδίως όταν χώρες που έχουν αιματοκυλίσει τη Γηραιά Ήπειρο επιδιώκουν να ηγούνται και να διαμορφώνουν το μέλλον σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον. Δυστυχώς, “μέλλον” της “Ευρώπης των λαών” δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και παρόν!” υπογράμμισε ο κ. Ιωάννης Δρίβας στο enikos.gr.

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ