Χατζηδάκης: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις

Χατζηδάκης: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, και τις παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα ταξί.

«Ήταν αναμενόμενο ότι κάποιες από τις ομάδες που ήταν υπερπροστατευμένες να αντιδρούν στις προτάσεις του ΟΟΣΑ», σχολίασε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε:

«Μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου είναι επιδεκτικό βελτιώσεων υπό το εξής πρίσμα 1ον υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές και βελτιώσεις προς όφελος του καταναλωτή και 2ον η συμφωνία μας με την τρόικα. Άρα οι όποιες βελτιώσεις αναπόφευκτα θα είναι περιορισμένης εμβέλειας».

«Όταν κάνουμε έναν διάλογο καλό θα ήταν όλοι μας να είμαστε πιο συγκρατημένοι στους χαρακτηρισμούς μας. Ότι υποστηρίζουμε στηρίζεται από στοιχεία. Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η πολιτική της υποτιθέμενης προστασίας των αγελαδοτρόφων», πρόσθεσε.

«Πριν από τη συζήτηση στη βουλή θα δω τους βουλευτές αλλά είμαι ανοιχτός και έχω δει αρκετούς. Δεν θέλω να κάνω τον δάσκαλο σε κανέναν. Εμείς που λόγω της κρίσης έχουμε κόψει μισθούς, επιδόματα, αναπηρικά επιδόματα, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι για το ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι ψηλά και να μην παίρνουμε μέτρα για την μείωσή τους. Δεν μπορούμε. Έχουμε να απολογηθούμε και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», είπε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι θα πέσει η τιμή του γάλακτος. Δεν μπορώ να κάνω ακριβείς προβλέψεις» τόνισε.

«Το θέμα των ταξί δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας. Υπήρχαν κάποιες παρεξηγήσεις κατά βάση. Είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα επελευθερωθεί το επάγγελμα. Αυτό που γίνεται είναι κάποιες περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις σε σχέση με τις τουριστικές υπηρεσίες», είπε για τα ταξί.

«Το μόνο που απομένει πια στον τόπο είναι να γίνει κίνημα υπέρ της ακρίβειας. Προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο. Είμαι βέβαιος ότι όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στις λεπτομέρειές τους, οι συνάδελφοι θα το κατανοήσουν», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ