ΒΙΝΤΕΟ-Ο Βαρουφάκης για τη νίκη της Μέρκελ

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Βαρουφάκης για τη νίκη της Μέρκελ

Για την νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές μίλησε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η κρίση θα μεταφερθεί στο εσωτερικό της γερμανικής οικονομίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών επικροτούν την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ  και θεωρούν μάλιστα ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους είναι ιδιαίτερα ανθηρή», ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ωστόσο πρόσθεσε ότι « άλλα είναι τα φαινόμενα και άλλη η πραγματικότητα».

«Ο κύκλος του γερμανικού θαύματος κλείνει αυτή την εποχή», σημείωσε ο οικονομολόγος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει «καμία ουσιαστική αλλαγή τους επόμενους μήνες».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσουν οι σοσιαλδημοκράτες, τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία πίεση από τους σοσιαλδημοκράτες, αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε. Ότι αλλαγή δούμε θα γίνει μόνο και μόνο επειδή την αποφάσισε η Μέρκελ».

Ο οικονομολόγος εκτίμησε επίσης, αναφερόμενος στην Ελλάδα ότι «το κούρεμα θα γίνει».

«Αν συνεχίσουν να προσπαθούν να προσποιούνται ότι δεν θα γίνει κούρεμα, απλώς θα έχουμε μία επιμήκυνση της κρίσης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την υπόλοιπη ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ