Βαρουφάκης:Ευχής έργον να υπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για το χρέος

Βαρουφάκης:Ευχής έργον να υπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για το χρέος

 

“Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μια εθνική άποψη και στάση επ’ αυτού, να υπήρχε μια συνεννόηση σε επίπεδο μεγάλων κομμάτων για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς εάν σε αυτή τη συζήτηση θα έπρεπε να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: “Η γνώμη μου ότι εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση- από όποιον και να υπάρχει -θα πρέπει να συζητηθεί από οποιοδήποτε λογική άνθρωπο”.

 

“Το ερώτημα είναι τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να πείσουμε την κυρία Μέρκελ να δώσει κάτι το οποίο είναι αποφασισμένη ότι δεν θέλει να δώσει” επισήμανε ο γνωστός οικονομολόγος, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε μια σημαντική διαγραφή -όχι ολική- του ελληνικού δημοσίου χρέους και παράλληλα μια χρηματοδότηση ενός επενδυτικού προγράμματος.

“Αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να αποσπάσουμε από την κυρία Μέρκελ για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εντός της ευρωζώνης” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν πιστεύω όμως ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένοι να μπουν σε μια συζήτηση για τη λεπτή κόκκινη γραμμή” υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.  Δηλαδή, είπε, “ποια θα είναι η απειλή μας”.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί Grexit που κάποιοι επαναφέρουν:

“Τo Grexit είναι ένας ‘μπαμπούλας’ που θα το χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τη συζήτηση όλων αυτών που είναι απαραίτητο να συζητηθούν για να επιβιώσει η χώρα εντός του ευρώ. Το θέμα είναι αν εμείς έχουμε την αναλυτική ικανότητα, το ανάστημα να κατανοήσουμε ότι η παραμονή μας στην ευρω- που εγώ υποστηρίζω- θα γίνει μόνο δυνατή μακροπρόθεσμα εάν να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία.Και για να σταθεροποιηθεί η οικονομία πρέπει να έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με τη γραμμή του κυρίου Σόιμπλε και της κυρίας Μέρκελ”.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ